Zvezda silovito do prvog prstena!

Nacionalni sport - Četvrtak 30.04.2015 - 23:48

Košarkaši Crvene zvezde pobednici su ABA lige za sezonu 2014-2015.

StarSport StarSport

Ekipa sa Malog Kalemegdana do treće pobede protiv Cedevite (3:1) došla je sjajnom igrom u četvrtom meču u Zagrebu, slavila je sa 89:79 i tako stigla do prve titule u regionalnom takmičenju u klupskoj istoriji.

Crveno-beli su na ovaj način krunisali fenomenalnu sezonu – pošto su posle prolaska u Top 16 fazu Evrolige za pozitivnim skorom, osvajanja nacionalnog Kupa i osiguravanja Evrolige i u narednoj sezoni pokazali da su najbolja ekipa u regionu.

Ekipa Dejana Radonjića je takmičenje na Jadranu okonačala sa učinkom od čak 30 pobeda i samo četiri neuspeha. Posle samo dva poraza u regularnom toku, Zvezda je i polufinalnu seriju, protiv Partizana i finalnu protiv zagrebačke ekipe rešila u svoju korist sa 3:1 u trijumfima.

Takođe, za najkorisnijeg igrača plej-ofa proglašen je centar Zvezde Boban Marjanović.

Zvezda je posle veoma loše igre u trećem meču odgovorila na pravi način, kontrolisala igru i rezultat od samog starta, da bi već do odlaska na odmor stvorila dvocifrenu prednost.

Cedevita je pokušavala da se vrati u nekoliko navrata, praveći serije, ali su crveno-beli svaki put imali odgovor. Poslednji pokušaj domaći su imali u samom finišu, kada su serijom 7:0 prišli na samo pet poena zaostatka – međutim – onda je onda je Dženkins pogodio trojku a Cirbes zakucavanjem i definitivno rešio pitanje pobednika.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: