Zvezda slavila u Valjevu

Nacionalni sport - Ponedeljak 06.04.2015 - 21:57

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Metalac u Valjevu rezultatom 76:69, u derbiju 2. kola Superlige Srbije.

abaliga.com abaliga.com

Ekipa Dejana Radonjića je tako zadržala maksimalan učinak na startu Superlige, dok je Metalac pretrpeo prvi poraz.

Zvezda je praktično od početka do kraja vodila, ali je domaći tim još jednom pokazao svoju borbenost, pa su crveno-beli tek u poslednjem minutu obezbedili trijumf.

Usledio je tajm-aut Radonjića, a potom i faul na Dangubiću koji je ubacio oba slobodna bacanja. Metalac nije uspeo da uzvrati, Protić je izgubio loptu, a Dženkins je pogodio oba penala za 74:68.

Tu je praktično bio kraj, pošto Metalac nije više mogao da se vrati u igru.

Utakmica u sjajnom ambijentu u Valjevu nije bila previše lepa, najviše zbog slabog suđenja na obe strane, a Zvezda je na kraju zasluženo pobedila Metalac i treći put ove sezone, iako u sastavu crveno-belih nije bilo Nikole Kalinića.

Boban Marjanović bio je najbolji sa 22 poena, 7 skokoa i 3 asistencije, dok su Dangubić, Mitrović i Dženkins dodali po 11 poena. U domaćem sastavu, Jeremić je ubacio 12, a Malešević i Ljubičić po 11 poena.

Sada u Superligi sledi pauza zbog plej-ofa ABA lige, a Zvezda će pre duela sa Partizanom 14. aprila odigrati i poslednji meč Top16 faze u Evroligi protiv Panatinaikosa u Pioniru.
 

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: