Zvezda u 16 minutu rešila meč sa Radom

Nacionalni sport - Nedelja 03.05.2015 - 19:00

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Rad na domaćem terenu sa 2:0, u nedeljnom meču 26. kola Jelen Superlige.

Starsportphoto Starsportphoto

Zvezda je odigrala odlično prvo poluvreme i već posle 16 minuta imala nedostižnu prednost od dva gola, koju je rutinski sačuvala do kraja meča.

Posle ovog trijumfa ’crveno-beli’ su ponovo prišli na dva boda zaostatka za vodećim Partizanom, koji od 19 časova gostuje Vojvodini.

Gosti su već u 38. sekundi imali veliku šansu Mihajlovića, ali je njegov pokušaj završio na stativi, što je domaća ekipa kaznila desetak minuta kasnije. Katai je odlično prošao kroz sredinu odbrane, odložio do Orlandića koji je sa desne strane spoljnim delom kopačke prosledio u suprotni ugao.

Četiri minuta kasnije bilo je 2:0, a strelac je na asistenciju Kataija ovoga puta bio Luka Jović. Jović je rutinski pogodio suprotni ugao sa leve strane, za svoj šesti gol u prvenstvu.

To je ujedno bio i konačan rezultat, a mogao je da bude i drugačiji da su u završnici bili precizniji Katai, Jović i Lazović u nekoliko navrata.

Najveće iznenađenje ovog kola napravila je Mladost, koja je u Lučanima nadoknadila vođstvo Čukaričkog od 2:0 i izborila remi – 2:2. Gostima je Regan doneo prednost već u šestom minutu, da bi Pjasentin u 27. duplirao. Tri minuta kasnije Jovanović je smanjio, a gol vredan boda postigao je Patrik Frajdej sredinom drugog poluvremena.

Osim Zvezde, na svom terenu sigurni su bili OFK Beograd i Radnički iz Niša. OFK je sa golovima Mičevskog i Jankovića nadigrao kragujevački Radnički (2:0), dok su Nišlije sa 3:1 savladale Novi Pazar.

Golova nije bilo u Jagodini gde su se sastale istoimena ekipa sa Donjim Sremom.

Jelen Superliga, 26. kolo:
Crvena zvezda – Rad 2:0
(Orlandić 12, Jović 16)
Jagodina – Donji Srem 0:0
Mladost – Čukarički 2:2
(Jovanović 30, Frajdej 68 - Regan 5, Pjasentin 27)
OFK Beograd – Radnički (KG) 2:0
(Mičevski 24, Janković 34)
Radnički (N) – Novi Pazar 3:1
(Pejčić 19, Marjanović 45, Ašćerić 90+3 - Ćulum 69 (ag))
Spartak – Voždovac 0:0
19.00 Napredak – Borac
19.00 Vojvodina – Partizan

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: