Zvezda u Ljubljani do ABA rekorda!

Nacionalni sport - Ponedeljak 05.01.2015 - 07:36

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su rekord po broju uzastopnih pobeda u ABA ligi, pošto su u 16. kolu pobedili Olimpiju u Ljubljani sa 91:81.

Starsport Starsport

Ekipa Dejana Radonjića je tako zadržala savršen start sezone u regionalnoj ligi i oborila rekord Partizana od 15 uzastopnih pobeda.

Zvezda je u Sloveniju stigla manje od 48 sati posle duela sa Real Madridom na startu Top16 faze u Evroligi, pa je donekle bio i razumljiv energetski pad u sastavu crveno-belih.

Olimpija je odigrala verovatno najbolji meč sezone, fantastično je šutirala sa distance (12-25), ali Zvezda je ipak pokazala da ove sezone može da pobedi i nadahnute timove kada igra ispod svog nivoa. Domaćin je u većem delu utakmice imao prednost koja nijednog trenutka nije bila veća od osam poena, a Zvezda je u poslednjoj četvrtini stigla do preokreta i pobede.

Ovaj trijumf crveno-belih sa oduševljenjem će dočekati i navijači Partizana, pošto su crno-beli sada usamljeni na četvrtom mestu sa skorom 9-7.

Nikola Kalinić bio je ključ pobede pošto je bio jedan od retkih u Zvezdi koji je tokom cele utakmice bio na visokom nivou, a meč je završio sa 21 poenom (9-13) i 5 skokova. 15 poena i 6 skokova dodao je Boban Marjanović, Blažič je ubacio 11, Mitrović 8, a Jović, Vilijams i Dangubić po 7 poena. Kod domaćina, Prepelič je bio fantastičan sa 23 poena (6-11 za tri), Marineli je ubacio 12, a Nikolov i Kanacević po 9.

Zvezdu sada čeka put u Tel Aviv i duel sa Makabijem.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: