Zvezda zablistala i srušila Galatu!

Nacionalni sport - Četvrtak 16.10.2014 - 21:38

Košarkaši Crvene zvezde otvorili su nastup u Evroligi fantastičnom pobedom protiv Galatasaraja u Kombank areni – 76:68.

Starsport Starsport

Crveno-beli su uz podršku oko 17.000 navijača sjajnom igrom u potpunosti nadigrali skupoceni turski tim i istakli kandidaturu za Top16 fazu.

Turski dim držao se samo u prvoj deonici (20:18), a Zvezda je ključnu razliku napravila u drugoj deonici u kojoj je goste svela na samo 10 poena (29:10).

U dva navrata crveno-beli su imali 18 poena prednosti, pa su na kraju ostvarili startni trijumf lakše nego što su očekivali.

Možda i najbolju utakmicu u karijeri odigrao je dominantni Boban Marjanović koji je meč završio sa 22 poena (11-14), 10 skokova i indeksom 30. Maestralan je bio i Markus Vilijams koji je preuzimao odgovornost kada je trebalo, a meč je završio sa 15 poena, 4 skoka i 7 asistencija. Jaka Blažič odradio je sjajan posao u prvom poluvremenu, podigrao je ekipu, a na kraju je imao 12 poena i 2 skoka.

Na drugoj strani, Zoran Erceg je imao 17 poena i 8 skokova, a Aradori je dodao 11 poena. Vladimir Micov imao je 4 poena i 3 skoka.

U narednom kolu Zvezda gostuje u Litvaniji ekipi Neptunasa.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: