Zvezdi drama u Mitrovici i plasman u finale

Nacionalni sport - Utorak 09.06.2015 - 07:54

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale plej-ofa Superlige pošto su u polufinalu izbacili Mega Leks sa 2-0.

Jaka Zvezdina odbrana Jaka Zvezdina odbrana

U drugom meču odigranom u Sremskoj Mitrovici ekipa Dejana Radonjića je slavila sa 90:89.

Domaći tim bio je veoma blizu trijumfu, imao je dva minuta pre kraja četiri poena viška, ali crveno-beli su u finišu odigrali odličnu odbranu i prošli su u finale.

Zanimljivo je da je ovo bio sedmi međusobni duel Zvezde i Mega Leksa ove sezone, a crveno-beli su ostvarili svih sedam pobeda.

Zvezdu je predvodio kapiten Mitrović koji je flertovao sa tripl-dabl učinkom pošto je imao 12 poena, 7 skokova i 7 asistencija. Nikola Kalinić je pogađao kad je trebalo, a na kraju je imao 24 poena (4-5 za tri) i 4 skoka, a isto je radio i Markus Vilijams (17p, 4-8 za tri). Marjanović je dodao 15 poena uz 6 skokova, a Cirbes 10 poena. U ekipi Mega Leksa, Jokić je imao 23 poena, 8 skokova i 4 asistencije, Miljenović je ubacio 15 poena uz 6 asistencija, a Kešelj je završio sa 14 poena.

Zvezda sada čeka rivala u finalu, a u drugom polufinalu Partizan protiv Metalca vodi sa 1-0.

Tok meča:

Prvih pet minuta duela u Mitrovici proteklo je u izjednačenoj igri. Obe ekpe igrale su raznovrsno na startu, a Zvezda je posle poena Marjanoića u 7. minutu imala +6 (13:7).

Nakon što je Marjanović vezao četiri poena (15:9), reagovao je trener domaćina Dejan Milojević tajm-autom. Imala je Zvezda i +9 dva minuta pre kraja, ali je Mega uspela da se vrati i posle 10 minuta Zvezda je imala samo +5 (23:18).

Zvezda je održavala prednost u drugoj deonici, ali je i Mega održavala priključak, pa gosti nisu mogli da steknu više od pet poena prednosti.

Mega je uz veliki broj slobodnih bacanja uspela i da povede četiri minuta pre kraja (36:34). Zvezda je nervozno odigrala drugu deonicu, čak je i poslovično mirni Boban Marjanović bio vidno nezadovoljan suđenjem, a Mega je to iskoristila i posle 20 minuta je vodila sa 42:40.

Početkom drugog poluvremena Mega je nastavila sa odličnim šutem za tri poena, došla je do devet poena prednosti, pa je Radonjić morao da reaguje u 25. minutu (57:48).

Nije to mnogo pomoglo crveno-belima, pošto je Mega posle novih poena raspoloženog Kešelja došla prvi put do dvocifrene prednosti – 63:53.

Zvezdu je u irgu vratio Vilijams sa dve vezane trojke, ali Mega nije odustajala. Jokić je igrao sjajno, poentirao je i delio asistencije i bio je najzaslužniji što je njegov tim vodio pred poslednjih 10 minuta – 69:67.

Zvezda je uspela da izjednači na startu poslednje deonice, ali je nakon toga ponovo ušla u nervozu zbog suđenja, Cirbes je dobio tehničju, pa je Mega sa penala stekla +6 (75:69).

Minut kasnije posle trojke Jokića bilo je i 78:71, a Zvezu je u igru vratio Vilijams. Prvo je ubacio trojku, potom iznudio faul pri šutu za tri poena, a posle poena Kalinića Zvezda je ponovo povela – 79:78.

Miljenović je sa četiri vezana poena vratio prednost domaćinu, ali je odgorovio Vilijams trojkom za 82:82. Usledila je još jedna tehnička Zvezdi, pa poeni Jokića, ali Kalinić je vratio trojku i izjednačio (85:85).

Mega je igrala izuzetno motivisano, kao i uvek protiv Zvezde, pa je poenima Jokića i Miljenovića došla do +4 (89:85) tri i po minuta pre kraja.

Ponovo je sjajni Kalinić odgovorio trojkom, a onda je Mitrović doneo novo vođstvo Zvezdi – 90:89. Zvezda je zaigrala odličnu odbranu u samom finišu, pa je Mega teško i dolazila do prilike da šutira.

Mega je odigrala odličnu odbranu, imala je 13 sekundi za pobedu, a šut za majstoricu promašio je Marko Kešelj.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: