Zvezdina odbrana - ključ za turski rafal

Nacionalni sport - Petak 21.10.2016 - 06:51

Galatasaraj na evroligaškoj premijeri pokazao koliko ovaj tim može da ima problema sa ekipama koje igraju paklenu odbranu, a to je upravo jedan od najjačih aduta srpskog šampiona

Ekipa Crvene zvezde na teškom ispitu; FOTO: M. Todorović Ekipa Crvene zvezde na teškom ispitu; FOTO: M. Todorović

Drugi pokušaj, ponovo ekipa iz Istanbula, ovoga puta stari znanac Galatasaraj.


Okršaj, koji je nakon tragedije u novembru 2014. godine, kada je ubijen navijač Crvene zvedze Marko Ivković, dobio potpuno drugačiju pozadinu, i ovoga je imao specifičnu uvertiru, ali su se igrači i stručni štabovi dva tima trudili da kompletnu situaciju presele na parket dvorane Abdi Ipekči, gde će se voditi velika bitka za premijerno slavlje u Evroligi ove sezone.

Galatasaraj se ovog leta, kao uostalom i svi turski klubovi, nije štedeo kada je u pitanju formiranje igračkog kadra.

Uprava i stručni štab su se trudili da dovedu, pre svega, napadački orjentisane igrače, pa se tokom meča često može dešavati da svi igrači iz petorke domaćeg tima bez prevelikog razmišljanja oprobaju u šutu za tri poena, a kako veliki broj pojedinaca iz sastava Ergina Atamana to vrlo dobro radi, jasno je da crveno-beli moraju da odigraju odbranu do krajnjih granica fizičkih mogućnosti, kako bi izbegli neslavan epilog meča.

Ekipa Dejana Radonjića će biti na vrlo teškom ispitu ako se rival raspuca, ali ako gostujući sastav uspe meč da uvede u svoj ritam, mogao bi do iznenađenja u Istanbulu. Jedna od značajnijih stvari sa gledišta srpskog šampiona jeste i činjenica da ugrianost Atamanovog tima još nije ni približna željenom nivou.

Pored toga, sastav koji će se suprotstaviti crveno-belima u svojim redovima praktično ima samo jednog klasičnog centra, a to je Tibor Plajs, pa bi Ognjen Kuzmić baš kao i protiv Darušafake mogao da bude dominantan u reketu.

"Ovo je naša druga utakmica u Evroligi i vrlo važan okršaj. Crvene zvezda je tim sa mladim igračima, ali smo se dobro pripremili i pružićemo izuzetno borbenu igru. Želimo prvu pobedu u Evroligi i nadamo se pobedi protiv večerašnjeg rivala", rekao je Tibor Plajs.

Za Crvenu zvezdu bi mogao da nastane problem, baš kao i na otvaranju Evrolige, onda kada se na terenu bude našla "lakša" petorka domaćina, predvođena Ostinom Dejom, koji je u stanju da zatrpa koš rivala van linije 6,75.

Ipak, na prvi pogled deluje da crveno-beli imaju igrače koji su u stanju da odgovre na takve taktičke varijate Galatasaraja. Jer se baš na otvaranju sezone u elitnom takmičenju pokazalo koliko ovaj Atamanov tim može da ima problema kada naleti na rivala koji igra paklenu odbranu.

"Ovo je važna utakmica za nas, pokušaćemo da iznenadimo Galatasaraj koji je dosta izmenjen i ima puno kvalitetnih igrača, tražićemo svakako našu šansu.

Nije iznenađenje što su izgubili od CSKA, ali imaju kvalitet, ne zanima nas podrška i uzavrela atmosfera na tribinama, gledaćemo samo nas, i našu igru.

Igrali smo dosta takvih utakmica i spremni smo", rekao je Milko Bjelica, koji bi upravo u duelima sa niskom petorkom rivala mogao da odigra ključnu ulogu.

Radonjićevom timu neće biti dovoljna samo perfektna odbrana da bi ovaj meč rešio u svoju korist i odneo bodove za Beograd, ali bi ona mogla da unese sigurnost u gostujuće redove i omogući im miran napad.

Crveno-belima je neophodan što veći broj raspoloženih igrača i mirnoća u završnici utakmice koju nisu imali protiv Darušafake, kada im je pala koncetracija u poslednjih nekoliko minuta.

Igra gostiju će se ponovo „vrteti“ oko Stefana Jovića, ali će njemu pored centara biti od velikog značaja ukoliko bude „radila“ i spoljna linija tima, koja bi neslavnu odbranu domaćina mogla da učini još poroznijom.

Mozzart sport, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: