Barsi Superkup sa 5:4 protiv Sevilje

Svetski sport - Sreda 12.08.2015 - 10:01

Fudbaleri Barselone savladali su Sevilju 5:4 posle produžetaka, i osvojili UEFA Superkup u Tbilisiju.

Španci godinama unazad dominiraju u ovom takmičenju. Photo by Chris Brunskill/Getty Images Španci godinama unazad dominiraju u ovom takmičenju. Photo by Chris Brunskill/Getty Images

Dva španska tima priredila su spektakl u Gruziji, u prvih 15 minuta viđena su tri gola iz slobodnih udaraca, dva od Lionela Mesija, a potom je Barsa dominantnom igrom stigla do 4:1.

Ipak, igra joj se "raspala" u poslednjih pola sata što Andalužani koriste, kažnjavaju tromu odbranu rivala i dolaze do 4:4. Monotoniju u produžecima prekinuo je Pedro Rodriges, koji pet minuta pre kraja donosi pobedu Kataloncima.

Navijači u Tbilisiju svedučili su neverovatnih 90 minuta. Već u prvih 15 videli su tri remek-dela iz slobodnih udaraca, Mesi je dva puta savladao Beta za preokret posle najbržeg gola u istoriji Superkupa, koji je dao Banega.

U nastaku meča usledila je dominacija Barselone, Katalonci su u potpunosti kontrolisali igru, Sevilja je bila nemoćna u napadu, uz konstantne probleme u odbrani.

Strpljivom igrom Barsa to pretvara u ogromnu rezultatsku razliku. Posle kontranapada i promašaja Suaresa, Rafinja pogađa za 3:1 na kraju poluvremena, da bi na početku drugog grešku rivala u velika tri gola prednosti pretvorio Urugvajac.

Međutim, posle ovog gola Barselona kao da je stala uverena da je meč rešen. Igrači Luisa Enrikea su potcenili rivala i za to su surovo kažnjeni.

Andalužani su nastavili da igraju u svom ritmu, te u poslednjih pola sata maksimalno iskoristili sve slabosti Barsine odbrane.

Brzi prodori Tremulinasa i Vitola pored Alvesa i Matjea vratili su Sevilju u igru. Prvo je centaršut Vitola sa leve strane u gol pretvorio Rejes, a potom je posle slične akcije asistent ovog pogotka iznudio penal.

Realizovao ga je Gameiro i Sevilji je ostali više od 15 minuta vremena da izjednači rezultat. Enrike je to pokušao da osujeti uvođenjem štopera umesto napadača, ali odbrana je i dalje bila "šuplja".

Desetak minuta pre kraja meča rezervisti donose Sevilji egal. Imobile prihvata loptu na desnoj strani pored pogubljenog Matjea, šalje je kroz peterac između golmana i štopera, a na drugoj stativi na trčava Konopljanka i donosi produžetke.

Spektakularan povratak Andalužana umalo je upropastio Mesi, stativa ga je delila od het-trika iz slobodnih udaraca, i to u 90. minutu.

Produžeci su doneli opreznu i monotonu igru dva tima, osim jednog pokušaja Marijana nije bilo uzbuđenja, do 115. minuta. Isti igrač pravi bespotreban faul ispred kaznenog prostora, Mesi iz drugog pokušaja uspeva da ugrozi Beta koji odbija loptu, ali samo do Pedra koji rešava meč.

Katalonci su osvojili četvrti trofej u 2015. godini, a ovo im je peta titula u Superkupu Evrope. Španci dominiraju u ovom takmičenju u 21. veku, od 15 Superkupova osvojili su devet, uključujući i ovaj.

UEFA Superkup 2015:
Barselona – Sevilja 5:4 (3:1)
Mesi 7, 16, Rafinja 44, Suares 52, Pedro 115 – Banega 3, Rejes 57, Gameiro 72p, Konopljanka 81

Barselona: Ter Štegen – Matje, Maskerano (Pedro 93'), Pike, Alveš – Buskets – Inijesta (Roberto 63'), Rakitić – Rafinja (Bartra 78'), Mesi, Suares
Sevilja: Beto – Tremulinas, Krihovjak, Rami, Koke – Banega, Kron-Deli – Vitolo, Ibora (Marijano 80'), Rejes (Konopljanka 68') – Gameiro (Imobile 80')

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: