Albanija - Srbija, više od igre

Svetski sport - Četvrtak 08.10.2015 - 14:45

Albanija - Srbija, za jedne meč života, za druge duel za čast. "Orlovi" gostuju u Elbasanu u četvrtak od 20.45 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Utakmica visokog rizika; Foto: Andrej Isaković/AFP/Getty Images Utakmica visokog rizika; Foto: Andrej Isaković/AFP/Getty Images

Edi Rama, premijer Albanije, se tokom razgovora sa grupom studenata iz Srbije i ministrom obrazovanja Srđanom Verbićem, koji će prisustvovati utakmici izvinio Srbima zbog kamenovanja autobusa sa reprezentacijom Srbije, apelujući da pobedi pristojnost, preneli su
albanski mediji.

Albanski mediji tvrde da je priveden 14-godišnji tinejdžer koji je kamenom razbio prozor autobusa kojim su srpski fudbaleri išli od aerodroma do hotela "Šeraton".

Stotine ljudi u automobilima čeka u koloni da uđu u Albaniju na graničnom prelazu Morina, između Kosova i te zemlje, javljaju albanski mediji.

Stotine navijača Albanije sa Kosova, iz Preševa i Skoplja stigli su još juče u Elbasan, a kako prenose mediji, očekuje se da će veliki broj pristalica te reprezentacije stići i u toku dana.

Fudbalska utakmica kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo između Albanije i Srbije odavno je proglešena duelom visokog rizika, pa je samim tim bilo i zabranjeno srpskim navijačima da organizovano dođu na meč u Elbasanu.

Ipak, grupe najhrabrijih i najodvažnijih su se uputile ka stadionu u Elbasanu, a nekoliko navijača Partizana fotografisalo se ispred "Elbasan Arene".

Od BBC-ja do "Gazete delo Sport", najveći svetski mediji prate dešavanja u Albaniji.

Italijani su naveli da je atmosfera "kao da će početi rat", pošto centar Tirane nadgleda sve više i više helikoptera.

BBC se osvrnuo na hapšenje Ismaila Morine, koji je izazvao prekid u Beogradu dronom.

Britanski "Miror" veliku pažnju posvetio je incidentima u kojima je srpski autobus kamenovan, a "Korijere delo Sport" piše da Albanci strahuju da će ostati bez Evropskog prvenstva, pošto su tenzije prevelike".

 
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: