Atletiko osvojio Superkup Španije!

Svetski sport - Subota 23.08.2014 - 07:11

Fudbaleri Atletiko Madrida osvojili su Superkup Španije, pošto su u revanš meču finala pobedili Real sa 1:0.

Beta/AP Photo/Andres Kudacki Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Atletiko je do prvog trofeja u sezoni stigao ukupnim rezultatom 2:1, posle prvog meča koji je završen nereno (1:1).

Gol odluke postigao je novi napadač "Jorgandžija" Mario Mandžukić već u drugom minutu, kada je preciznim udarcem pogodio ugao gola Ikera Kasiljasa.

Na kraju se ispostavilo da je pogodak Raula Garsije u prvoj utakmici bio presudan, a ovaj meč počeo je baš onako kako je Atletiko želeo.

Već u prvom napadu bilo je 1:0 – Mandžukić je posle ispucavanja Moje, dodavanja Grizmana i loše reakcije odbrane Reala došao do lopte i iz prve je poslao pored Kasiljasa.

"Jorgandžije" su tada terensku inicijativu prepustili rivalu, koji je u početku bio potpuno bezidejan bez Anhela di Marije i Kristijana Ronalda, koji je na klupi ostao zbog povrede.

Sredinom prvog dela igre "kraljevski klub" je krenuo sa napadima, dve prilike imao je Hames Rodriges, dok je jednu dobru propustio Garet Bejl.

Pre njih, u 27. minutu desila se jedna interesantna situacija, kada je isključen trener domaćih Dijego Čolo Simeone. Sudija je Simeonea poslao na tribine pošto je izgledalo kao da želi da udari jednog od njegovih pomoćnika po glavi. Od tada je skakao na svaku odluku sudije, a navijačima koji su sedeli iza njega je priredio pravi šou.

Drugo poluvreme donelo nam je nove napade Real Madrida, a u međuvremenu je u igru ušao i Ronaldo. Ipak, najbolje šanse imali su igrači Atletika.

Prvo je Raul Garsija u 57. ginutu pogodio prečku, da bi desetak minuta kasnije zamalo neprecizni bili Koke i Antoan Grizman. Do kraja meča gosti su pokušavali čestim centaršutevima sa boka, ali nije bilo većih prilika, pa je Atletiko osvojio drugi trofej Superkupa u istoriji. Modrić je u samom finišu isključen jer je dobio drugi žuti karton.

Prethodno su bili bolji od Barselone 1985. godine.

Madridski klubovi prošle sezone su dominirali u španskom i evropskom fudbalu, pošto je Atletiko osvojio prvu titulu u Primeri posle 18 godina, dok je Real slavio u Ligi šampiona i Kupu kralja.

Ovim trijumfom Dijego Simeone i kompanija pokazali su da će biti ozbiljan konkurent u Španiji, dok je Realu izmakao drugi trofej, posle Superkupa Evrope. Ipak, ono što bi trebalo da zabrine Ančelotija jeste sama igra i činjenica da Hames Rodriges još uvek nije pokazao da će imati veliki uticaj na igru Reala.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: