Barselona gubi sve važne utakmice

Svetski sport - Subota 03.10.2015 - 20:16

Fudbaleri Barselone nastavili su sa veoma lošom formom porazom od Sevilje sa 2:1, u meču sedmog kola španske Primere.

Sevilja ostvarila veliki trijumf; Foto: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images Sevilja ostvarila veliki trijumf; Foto: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Desetkovani šampion Španije još jednom je pokazao sve slabosti i nastavio sa neuspesima u važnim utakmicama od početka sezone.

Katalonci su bili bolji na ’Ramos Sančes Pishuanu’, ali su kažnjeni brzim golovima Kron-Delija i Ibore u prvoj fazi drugog poluvremena.

Sevilja je i pored loše utakmice protiv Juventusa nastavila da napreduje na tabeli i posle druge uzastopne pobede deseta je sa osam bodova.

S druge strane, igrači Luisa Enrikea propustili su priliku da se vrate na vrh tabele – ostali su treći i prvi put su dva puta poraženi u prvih sedam mečeva još od sezone 2002/2003.

Kao što je to i običaj, Barselonini protivnici bolje su otvorili meč – u 11. minutu Bravo je odbranio udarac Gameira, da bi koji minut kasnije i Andreoli bio neprecizan.

Od tog trenutka ’Blaugrana’ je proigrala, Luis Suares nije pogodio iz kaznenog, da bi u 24. minutu bila viđena najbolja šansa.

Nejmar je pogodio stativu iz slobodnjaka, lopta se odbila od leđa golmana i išla po gol liniji, ali Pikeu nije palo na pamet da ukliza i ubaci je u mrežu.

Posle nešto mirnijeg dela meča Urugvajac je ponovo bio najbliži vođstvu kada je u 38. minutu pogodio prečku i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Ponovo je uvodni deo igre pripao Andalužanima, ali ovoga puta nisu promašili.


Sevilju je u vođstvo doveo Kron-Deli u 52. minutu kada je lagano realizovao odličan prodor Gameira po desnoj strani i savršenu povratnu loptu.

Šest minuta kasnije izabranici Unaja Emerija nokautirali su protivnika drugim golom, a strelac je bio Ibora pored indolentnog Pikea, pored kojeg je prošao centaršut.

Ovaj primljeni gol značio je i početak velike ofanzive Barselone – Nejmara je u dva navrata zaustavljao fenomenalni Serhio Riko, pre nego što je u 74. minutu šampion dobio sumnjivi penal.

Rakitić je šutirao, lopta je pogodila Tremolinasa na ivici kaznenog i sudija je pokazao na belu tačku.

Iako je prethodni put promašio, Brazilac se odlučio da šutira i nekako pogodio donji levi ugao.

Mogla je Barselona do izjednačenja pet minuta kasinje, ali Sandro Ramires ponovo promašuje zicer.

Isti igrač propustio je poslednju priliku za goste i Sevilja je ostvarila veliki trijumf.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: