Bogdan blistao, Bjelica pratio

Svetski sport - Petak 20.03.2015 - 20:36

Košarkaši Fenerbahčea nastavili su sa sjajnim partijama pobedivši Armani iz Milana sa 98:77, u 11. kolu grupe F Top 16 faze Evrolige.

Foto: B92 Foto: B92

Fenerbahče je uspeo da ostvari trijumf i pored velikih oscilacija, a Blistao je srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović sa 25 poena (5/6 za dva, 3/6 za tri, 6/6 penali), 2 skoka i 4 asistencije.

Odličan je bio i Nemanja Bjelica sa 13 poena (2/2 za dva, 1/2 za tri, 6/6 penali), 9 uhvaćenih lopti i 6 asistencija.

Janu Veselom, još jednom bivšem košarkašu Partizana, jedan skok falio je za dabl-dabl, pošto je postigao 14 poena, dok su po 10 dodali Riki Hikman i Oguz Savaš.

Armaniju nije bio dovoljan ni sjajni dvojac Maršon Bruks-Alesandro Đentile, koji je zbirno ubacio 40 poena. Bruks je bio najefikasniji sa 21 poenom i 5 uspešnih dodavanja, a Đentile je imao dva poena i dve asistencije manje.

Turski tim krenuo je mnogo bolje i već u prvoj deonici napravio dvocifrenu prednost, ali je Armani uzvratio u drugoj četvrtini koju je dobio 31:20. Ipak, izabranici Željka Obradovića uozbiljili su se u drugom poluvremenu i na kraju ubedljivo slavili.

Ovim trijumfom Fener se izjednačio sa CSKA na vrhu tabele grupe F Top 16 faze – obe ekipe imaju skor od po devet pobeda i dva poraza. Italijani su ostali na tri trijumfa i osam neuspeha, čime su šanse za plasman dalje sveli na minimum.

U sledećem kolu Fenerbahče igra sa Unikahom, dok se Armani sastaje sa Laboral Kučom.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: