Bolt: Atletika je postala iscrpljujuća

Svetski sport - Petak 28.08.2015 - 09:58

Najbrži čovek na svetu Jusein Bolt rekao je da su šanse da se nađe na Svetskom prvenstvu 2017. godine u Londonu 50-50 jer sve manje uživa u atletici.

Bolt će učestvovati i na Olimpijadi 2016.Beta/Xinhua/Wang Haofei Bolt će učestvovati i na Olimpijadi 2016.Beta/Xinhua/Wang Haofei

Bolt, koji je u četvrtak kompletirao dvostruki trijumf na planetarnom šampionatu u Pekingu pobedom nad 200 metara, naglasio je da će sigurno učestvovati na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru naredne godine.

„Želim da trčim, ali mislim da sport nije zanimljiv kao što je nekad bio, sada je iscrpljujuća. Ne mogu da uživam u njemu koliko želim jer moram više da se žrtvujem“, rekao je Bolt, „Šanse za London su 50-50“.

Jamajčanin je poslednjih godina više puta istakao da planira da trči do Rija, a da će potom odlučiti da li će nastaviti da se takmiči ili završiti karijeru. Mediji su spekulisali da bi zbog sponzora mogao da odloži povlačenje do Londona.

Bolt je do sada osvojio deset titula na Svetskim prvenstvima, a još ima šansu za ‘het-trik’ u Pekingu, u štafeti 4x100 metara sa timom Jamajke.

Sigurno je da će svi ljubitelji atletike i na toj trci videti novi okršaj Bolta i Amerikanca Džastina Geltina. U prethodna dva na stadionu “Ptičje gnezdo” svetski rekorder je izašao kao pobednik.

“U maju su nas Amerikanci pobedili i Getlin je bio junak tog trijumfa. Ali, verujem da je sada umoran i ne vidim razlog zašto ne bismo osvojili zlato”, naglasio je Bolt.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: