Brajant se seli na krilne pozicije

Svetski sport - Sreda 29.07.2015 - 09:27

Trener Los Anđeles Lejkersa Bajron Skot namerava da nameni potpuno novu ulogu u timu svom najboljem igraču Kobiju Brajantu.

Kobi i Klarkson. Foto: Getty images Kobi i Klarkson. Foto: Getty images

S obzirom da su "jezeraši" draftovali veoma talentovanog beka Deanđela Rasela, te da na toj poziciji imaju još Džordana Klarksona i Lua Vilijamsa, Brajant će se preseliti na poziciju niskog krila, pa čak i "četvorke".

-Ako ne dođe još jedan bek onda će Brajant biti u konkurenciji za beka, ali mislim da će Brajant više igrati na poziciji tri nego na dva. Ako ga uspemo ubaciti na bokove i poludistancu, biće efektniji - rekao je Skot.

Lejkersi su bili veoma aktivni tokom leta, osim drugog pika na draftu, doveli su i Luisa Vilijamsa, Brendona Besa i Roja Hiberta.

- Tim je sada mnogo univerzalniji. Kobi može da igra na pozicijama 1, 2 i 3, tu nemam dilemu. A na nekim utakmicama, protiv nekih ekipa će možda igrati i "četvorku". Tu je i njegova upornost, način na koji čuva igrača. Kada je potpuno spreman, kada mu kažem "Kobi, on je tvoj", on će to shvatiti kao izazov. Znate kakav je, koliko voli da se takmiči - istakao je trener Lejkersa.

Brajant ulazi u poslednju godinu dvogodišnjeg ugovora vrednog skoro 50 miliona dolara, nakon što je propustio kompletnu prethodnu sezonu zbog povrede.

- Mislim da bi Brajant ne bi trebalo da koristi ceo teren. Ako ga malo "skratimo", to će mu dodatno sačuvati noge. Ako ga ubacimo tamo gde je najkorisniji, što su po mom mišljenju bočni delovi terena, na vrhu reketa, poludistanci, mislim da može biti veoma efikasan za nas -objasnio je Skot.

Tokom Letnje lige ruki Rasel i sofmor Klarkson su sjajno delili igru na bekovskim pozicijama.

- On je momak s kojim je lako igrati. Brz je, veoma žustar, a ja sam sličan. Nisam lagan i brz kao on, ali trudim se da dodajem i pratim ga - rekao je mladi Rasel.

Lejkersi iza sebe imaju jednu od najgorih sezona u svojoj 67 godina dugoj istoriji, ostvarili su samo 21 pobedu na 82 utakmice i bili tek pretposlednji tim Zapada, četvrti najgori u celoj ligi.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: