Brazil ubedljiv, Argentina izbegla poraz

Svetski sport - Sreda 09.09.2015 - 10:34

Najbolji južnoamerički timovi igrali su prijateljske mečeve u SAD, Brazil je bio ubedljiv, dok je Argentina jedva izbegla poraz.

Argentina umalo pobedila u nadoknadi vremena. Foto: Getty Images Argentina umalo pobedila u nadoknadi vremena. Foto: Getty Images


"Selesao" je lako savladao domaćina Sjedinjene Američke Države 4:1 (1:0) u predgrađu Bostona, uz dva gola Nejmara, te po jedan Hulka i Rafinje.

S druge strane, Argentina je gubila 2:0 od Meksika u Dalasu do poslednjih pet minuta, ali su Serhio Aguero i Lionel Mesi doneli izjednačenje na 2:2.

Brazilci su u potpunosti nadigrali domaćina na stadionu Nju Ingland Petrotsa, a poveli su već u devetom minutu preko Hulka.

SAD je potom odolevao "Selesau" do početka drugog poluvremena, kada je Džof Kameron napravio penal koji je realizovao Nejmar.

Meč je definitivno rešen sa dva gola Brazila u roku od četiri minuta sredinom drugog dela igre. Prvo je rezervista Rafinja pogodio na asistenciju Lukasa Mure, a onda je Nejmar postigao svoj drugi gol.

U nadoknadi vremena Danijel Vilijams je ublažio poraz SAD sjajnim golom sa 28 metara.

Argentina je dominirala protiv Meksika, ali je tim iz Srednje Amerike fantastično koristio retke prilike.

Meksikanci su poveli u 19. minutu iz penala koji je napravio Nikolas Otamendi, a realizovao ga je Havijer Ernandes.

Usledila je kanonada "Gaučosa", redale su se šanse Koree (tri), Mesija, Rohoa i Tevesa, dok je Meksiko tek povremenu pretio preko Čičarita i Himenesa.

Međutim, 20 minuta pre kraja Meksikanci opet stižu do pogotka, ovaj put je Ektor Erera iskoristio proigravanje Migela Lajuna i doneo 2:0.

Očekivao se poraz Argentine koja nakon drugog gola nije uspevala da ozbiljno ugrozi gol rivala, ali je napad konačno proradio u završnici.

Uspešnom se pokazala izmena kojom je u igru ušao Serhio Aguero koji pet minuta pre kraja posle akcije sa Esekijelom Lavecijem lagano trese mrežu, da bi samo četiri minuta kasnije proigrao Mesija koji donosi izjednačenje u Arlingtonu.

Argentina je umalo pobedila u nadoknadi vremena, ali je Mojses Munjos uspeo da zaustavio opasan šut Evera Banege.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: