Briljantni Čilić osvojio US open!

Svetski sport - Utorak 09.09.2014 - 05:31

Hrvatski teniser Marin Čilić osvojio je svoju prvu Gren slem titulu u karijeri, pošto je u finalu US opena deklasirao Keija Nišikorija sa 6:3, 6:3, 6:3.

BETA/AP BETA/AP

To je drugi put u istoriji da Hrvatska ima Gren slem šampiona u muškom singlu, posle titule Gorana Ivaniševića na Vimbldonu 2001. godine.

Upravo je Ivanišević jedan od najzaslužnijih za Čilićev uspeh, pošto je kao njegov trener izvukao iz Marinove igre maksimum, stabilizovao mu servis i psihu, a sve to krunisano je maksimalnim pobedama nad Federerom i Nišikorijem za istorijski trofej.

Marin je odigrao izvanredan meč – dozvolio je Japancu samo jedan brejk, i to u drugom setu kada je već stvorio dupli brejk viška. Sve ostale prilike Nišikorija Čilić je neutralisao, od one u prvom gemu meča, do spasene tri brejk lopte pri rezultatu 4:2 u trećem setu.

Nišikori nije bio ni blizu nivoa koji ga je doveo do finala – nervoza i umor učinili su svoje, veoma slabo se kretao i nijednog trenutka nije delovalo kao da može do pobede.

Bilo je ovo prvo Gren slem finale od 2005. godine u kojem nije bilo ni Federera ni Đokovića ni Nadala. Izostao je spektakl, ponajviše zbog bledog Nišikorija, ali Čilić je tokom celog turnira igrao briljantno i zasluženo je osvojio trofej.

Osim najveće titule u karijeri, Čilić je za titulu nagrađen i povratkom u Top 10, od ponedeljka će biti deveti na ATP listi.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: