Čelsi ubedljiv, Bane strelac

Svetski sport - Utorak 19.08.2014 - 06:04

Fudbaleri Čelsija opravdali su status favorita u Premijer ligi ubedljivom pobedom nad Barnlijem 3:1 (3:1) na gostovanju u prvom kolu.

BETA/AP BETA/AP

Čelsi je meč počeo dobrom šansom, ali je Barnli prvi poveo, nakon loše reakcije odbrane "plavaca", Arfild je zakucao loptu iza leđa Kurtoe u 14. minutu.

Do kraja poluvremena Čelsi je preokrenuo i rešio meč. Kosta je izjednačio debitantskim golom, preokrenuo je Širle posle fantastične akcije, da bi na 3:1 povisio Ivanović.

Dvostruki asistent bio je drugi debitant, Sesk Fabregas, sjajno je odigrao i Nemanja Matić, a navijače Čelsija oduševio je ulazak Didijea Drogbe u poslednjih pet minuta.

Žoze Murinjo je u ovom meču odgovorio na pitanje ko će biti prvi golman, prednost nad veteranom Peterom Čehom dobio je Tibo Kurtoa, a već u uvodnim minutima mogli smo da vidimo kako će izgledati igra "plavaca".

Sjajnim kombinovanjem u šansi se našao Širle, ali je njegov šut izblokiran. Usledila je promena snaga na terenu, Barnli preuzima inicijativu i stiže do neočekivanog vođstva. Odbrana Čelsija je dobro izbacila loptu posle kornera, ali je zaspala u nastavku akcije, to koristi Skot Arfild i sa 15-ak metara loptu zakucava u mrežu gostiju.

Međutim, tada Čelsi pokazuje zašto je glavni favorit i za 20 minuta preokreće rezultat. Egal je usledio samo tri minuta posle vođstva, domaćina, a svoj debitantski gol u Premijer ligi postigao je Dijego Kosta nakon odbitka.

Već u 21. minutu Čelsi je odigrao fantastičnu akciju, počeo ju je solo-prodorom Azar, nastavio Ivanović ubacivanjem do Fabregasa koji iz prve pronalazi Širlea koji je utrčao iz pozadine i lagano pogodio. U 34. minutu postavljen je konačan rezultat, Fabregas iz kornera beleži drugu asistenciju, a u strelce se upisuje i Ivanović.

Do kraja meča Čelsi je strpljivim kombinovanjem čuvao rezultat i čekao šansu da poveća vođstvo, ali osim ulaska Didijea Drogbe u igru pet minuta pre kraja nije bilo pravih uzbuđenja.

Početak sezone u Premijer ligi doneo je poraz Mančester Junajteda na debiju Luja van Gala na Old Trafordu, te teška pobeda Arsenala, dok je u derbiju kola u nedelju Liverpul jedva savladao Sautempton. Mančester Siti odbranu titule počeo je rutinskom pobedom u Njukaslu.

Premijer liga, 1. kolo:
Barnli – Čelsi 1:3
Liverpul – Sautempton 2:1
Njukasl – Mančester Siti 0:1
Mančester Junajted – Svonsi 1:2
Lester – Everton 1:2
KPR – Hal 0:1
Stouk – Aston Vila 0:1
VBA – Sanderlend 2:2
Vest Hem – Totenhem 0:1
Arsenal – Kristal Palas 2:1

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: