Ćorić: Jedva čekam duel sa Novakom

Svetski sport - Utorak 23.06.2015 - 08:17

Talentovani hrvatski teniser Borna Ćorić izjavio je da sa nestrpljenjem očekuje prvi profesionalni meč protiv najboljeg igrača sveta Novaka Đokovića.

Foto Beta/AP Foto Beta/AP

Ćorić ima samo 18 godina, ali se već probio u Top50 i najavio je veliku karijeru u budućnosti.

U prilog tome ide u podatak da je već u svojoj karijeri uspeo da pobedi velikane tenisa kao što su Rafael Nadal i Endi Mari.

“Ta dva meča protiv dvojice vrhunskih igrača su bili neverovatni. End ii Rafa su dvojica tenisera koje mnogo poštujem, imaju sjajne ličnosti i sviđa mi se kako igraju. Te pobede su najbolji trenuci moje dosadašnje karijere jer su me naterali da igram svoj najbolji tenis. Mnogo sam naučio tokom tih duela.”

Mnogi su posle pobeda nad Nadalom i Marijem već proglasili Ćorića budućim brojem jedan. On kaže da jedva čeka okršaj sa najboljim igračem sveta kako bi video koliko zaostaje.

“Ne znam da li mogu da pobedim svakog igrača na turu u ovom trenutku, prerano je govoriti o tome, ali sigurno je da su mi takvi mečevi potrebni kako bih stekao iskustvo. Sa nestrpljenjem čekam duel sa Novakom Đokovićem. Daću svoj maksimum kako bih u tom meču pokazao dobar nivo tenisa”, dodao je mladi Hrvat.

Đoković je često u proteklih godinu dana govorio o potencijalu Ćorića, a u nekoliko navrata je i sparingovao sa mladim kolegom.

“Borna opušteno igra protiv najboljih. Nekoliko puta smo trenirali zajedno, pkušavam da mu pomognem jer na neki način vidim sebe kroz njega. Nikada se nisam tako osećao kada sam sparingovao sa nekim. Kao da sam igrao protiv sebe, imamo veoma sličnu igru”, rekao je nedavno Novak.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: