Dan X: Mesi heroj, Kloze kao Ronaldo, Bosna plače

Svetski sport - Nedelja 22.06.2014 - 09:39

Iza nas je deseti dan Svetskog prvenstva, obeležili su ga Lionel Mesi i Miroslav Kloze, furioznih 20 minuta Nemačke i Gane, te eliminacije BiH.

BETA/AP BETA/AP


"Zmajevi" su minimalnim porazom od Nigerije ispali iz borbe za osminu finala, gde je Argentinu odveo Lionel Mesi golom u nadoknadi vremena.

Najviše pogodaka videli smo u duelu Nemačke i Gane, četiri, a ekipe su pobedile bodove i zakomplikovale situaciju u grupi G.

Dan je otvorio duel Argentine i Irana. Očekivala se lagana i ubedljiva pobeda "gaučosa", ali su se Iranci isprsili i umalo šokirali favorita.Ipak, Lionel Mesi je konačno postao heroj Argentine.

To je nakon meča izjavio i selektor "gaučosa" Alehandro Sabelja rekavši: "Imaš Mesija, nemaš problema". I sam Lionel Mesi je logično bio presrećan zbog gola. Karlos Keiroš je smatra da je Milorad Mažić uz Mesija poromenio tok meča, ali je ponosan kako su se borili njegovi Iranci.

Usledio je spektakl dana. Svi su čekali da vide novu rapsodiju Nemaca, ali Gana nije Portugal. "Crne zvezde" su umalo šokirale "Elf", ali je tada na scenu stupio Miroslav Kloze i spasao "Pancere".
Beta/AP Photo
Beta/AP Photo

Ovaj 36-godišnji napadač se izjednačio sa Brazilcem Ronaldom kao najbolji strelac u istoriji SP sa po 15 golova. Selektor Nemačke Joakim Lev je oduševljen jakim ritmom dva tima sredinom drugog poluvremena, dok je šef Gane Kvesi Apija bio ponosan na svoje igrače.

Dan su zatvorili BiH i Nigerija, koji su nam pružili najmanje prilike za uživanje u kvalitetnom fudbalu, ali nije izostalo uzbuđenje. Poništen gol, potencijalni faul s druge strane i minimalac šampiona Afrike koji je "Zmajeve" poslao kući.

Safet Sušić je gospodski čestitao rivalu na zasluženoj pobedi, kao i golman BiH Asmir Begović priznajući da je Nigerija bila bolja. Selektor "Superorlova" Stiven Keši je istakao i pomoć sreće. Međutim, to neće mnogo utešiti Bosance, koji bljuju vatru na sudiju sa Novog Zelanda.

Svetsko prvenstvo, X dan:
Argentina – Iran 1:0 (0:0)
Mesi 90+1
Nemačka – Gana 2:2 (0:0)
Gece 51, Kloze 71 – Aju 54, Đan 61
Nigerija – Bosna i Hercegovina 1:0 (1:0)
Odemvingi 29

Raspored 11. dana:
18:00 Belgija – Rusija (Rio de Žaneiro)
21:00 Južna Koreja – Alžir (Porto Alegre)
00:00 SAD – Portugal (Manaus)
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: