Dan XIV: Šaćiri nosio Švajcarce, prošla i Nigerija

Svetski sport - Četvrtak 26.06.2014 - 06:49

Četrnaesti dan Svetskog prvenstva doneo nam je mnoga uzbuđenja, a dobili smo još četiri ekipe koje su obezbedile plasman u osminu finala.

BETA/AP BETA/AP

Iz grupe E dalje su prošli Francuska i Švajcarska, dok su iz grupe F svoje mesto u 16 najboljih obezbedili Argentina i Nigerija.

Argentinci su u veoma uzbudljivom meču pobedili Nigeriju sa 3:2, ali je afrička reprezentacija prošla dalje zbog poraza Irana od Bosne i Hercegovine, rezultatom 3:1.

Predvođena fantastičnim Đerdanom Šaćirijem Švajcarska je nadigrala Honduras sa 3:0 i prošla u osminu finala zahvaljujući remiju bez golova Francuza i Ekvadoraca.

Lionel Mesi i Ahmed Musa posebno su se istakli postigavši po dva efektna gola, a sa prethodna dva, napadač Barselone se priključio Nejmaru na vrhu liste strelaca Mundijala u Brazilu.

Argentinac je posle meča izjavio da se ekipa neće zaustaviti, već će nastaviti da juri svoj san, a to je osvajanje titule na Svetskom prvenstvu. Selektor Nigerije Stiven Keši izjavio je da Mesi nije sa ove planete, već da misli da je sa Jupitera.

Bosna je ostvarila prvu pobedu u istoriji na svetskim prvenstvima, a Safet Sušić naveo je da igrači i stručni štab sada mogu da se vrate kući podignutih glava. Njegov kolega sa druge strane Karlos Keiroš, odlučio je da ode sa mesta selektora Irana, jer mu nije ponuđen ugovor. On je slikovito objasnio da je za brak potrebno dvoje.

Musa i Mesi bili su zvezde dana dok nije počela utakmica između Švajcarske i Hondurasa, ali je tada na scenu stupio Đerdan Šaćiri. Šaćiri je postigao tri gola, odveo svoj tim dalje i ušao u istoriju kao čovek koji je postigao jubilarni 50. Het-trik na svetskim prvenstvima.

Heroj Švajcarske je posle meča kazao da je ponosan ne samo na het-trik već i na tim, dok je selektor Otmar Hicfild dodao da je njegov igrač pokazao koliko može.

U drugom meču večernjeg programa nije bilo pogodaka, a najveći utisak na Karima Benzemu ostavilo je to što je ispunio dečački san i zaigrao na legendarnoj Marakani.

Najbolji pojedinac tog susreta, golman Ekvadora Aleksander Dominges nije se uplašio francuskih 'monstruma', dok je njegov selektor Reinaldo Rueda imao mnogo toga da kaže o suđenju.

Grupa E
Ekvador – Francuska 0:0
Honduras – Švajcarska 0:3

Grupa F
Bosna i Hercegovina – Iran 3:1
Nigerija – Argentina 2:3
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: