Dan XXI: "Đavoli" na "Gaučose"

Svetski sport - Sreda 02.07.2014 - 07:04

Reprezentacije Belgije i Argentine poslednji su četvrtfinalni par Svetskog prvenstva.

BETA/AP BETA/AP

Oba meča 21. dana Mundijala rešena su u produžecima, Argentinu je protiv Švajcarske spasao Anhel di Marija golom u 117. minutu, dok je Belgija sa 2:1 nadigrala SAD.

Mečevi četvrtfinala igraju se u petak (Francuska – Nemačka, Brazil – Kolumbija) i subotu (Argentina – Belgija, Holandija – Kostarika).

Prvi meč dana obeležila je žestoka borba Argentinaca i Švajcaraca bez pravih gol šansi, da bi kada su svi očekivali penale, "gaučosi" iskoristili jednu grešku i akcijom Mesija i Di Marije prošli dalje.

Selektor Argentine Alehandro Sabelja je utakmicu opisao kao čudnu, dok se njegov kolega s druge strane Otmar Hicfeld ovim porazom oprostio od trenerskog posla.

Junak Argentine Di Marija je rekao da je tim dao život i dušu za pobedu, dok je tragičar Švajcarske Stefan Lihtštajner konstatovao da je šteta što su izgubili jer su divno igrali.

Mnogo zanimljiviji bio je drugi duel, koji je obeležio Tim Hauard koji je imao 15 odbrana od 38 šuteva Belgijanaca, da bi ulazak Romalua Lukakua u igru u produžecima doneo prevagu "Crvenim đavolima" za prvo četvrtfinale od 1986. godine.

Mark Vilmots je pobedu svog tima označio kao istorijskom, dok je selektor SAD Jirgen Klinsman rekao da su njegovi igrači zemlju učinili ponosnom.

Svetsko prvenstvo, četvrtfinale:

petak:
18:00 Francuska – Nemačka (Rio de Žaneiro)
22:00 Brazil – Kolumbija (Fortaleza)

subota:
18:00 Argentina – Belgija (Brazilija)
22:00 Holandija – Kostarika (Salvador)
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: