Del Boske napušta klupu Španije

Svetski sport - Petak 01.07.2016 - 09:05

Nije ni moglo da bude drugačije. Visente del Boske je obelodanio da se povlači sa mesta selektora Španije. To čini nakon ispadanja šampiona Evrope iz osmine finala turnira u Francuskoj, ali je izvesno da bi i uspešnije izdanje „furije rohe" na kraju dovelo do rastanka.

Vinsente del Boske; Foto: EPA Vinsente del Boske; Foto: EPA

„Bez sumnje, nemam nameru da ostajem trener. Bez obzira na rezultate na Evru, nisam imao sumnju kakva će biti moja budućnost", rekao je Del Boske, koji će ostati na položaju do isteka ugovora poslednjeg dana ovog meseca.

Nekoliko je trenera koji se spominju kao moguće zamene. Ernesto Valverde je vezan jakim ugovorom sa Atletikom iz Bilbaoa, pa su veći izgledi da selekciju preuzme Hoakin Kaparos ili Žulen Lopetegi, nekadašnji selektor mlade selekcije Španije.

„Marka" prenosi da prednost u ovom trenutku ima Kaparos, koji je favorit Anhela Marije Viljara, predsednika saveza. On sam, nekada trener Sevilje, Viljareala, Levantea i Atletiko Bilbaoa, je priznao da bi itekako voleo da preuzme nacionalni tim.

Visente del Boske, koji se smatra jednim od trenera koji je najbolji kada treba uspostaviti i onda održavati dobre odnose sa igračima, bio je prvak sveta sa Španijom i šampion Evrope dve godine potom (2010. i 2012. godine). Vodio je tim i na Mundijalu u Brazilu, kada se Španije i nije previše istakla.

Španiju čekaju mečevi u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, a u grupi se nalaze sa timom koji ih je i savladao u Francuskoj, Italijom.

RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: