Dva preokreta, Barsa u finalu LŠ!

Svetski sport - Utorak 12.05.2015 - 21:51

Ekipa Barselone prvi je finalista Lige šampiona, jer je u dvomeču bila bolja od minhenskog Bajerna sa 5:3.

Photo by Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images Photo by Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Nakon 3:0 na Nou Kampu, Katalonci su poraženi 3:2 u Minhenu, ali je već posle 45 minuta bilo sve rešeno, jer su vodili 2:1.

Bajern je poveo u sedmom minutu preko Benatije, da bi već do isteka pola sata igre usledio preokret sjajnim kombinacijama trija Mesi-Suares-Nejmar. Barsa se povukla u drugom delu, pa je Bajern preko Levandovskog i Milera stigao do počasne pobede.

Barselona u finalu (6. juna u Berlinu), svom osmom u istoriji, čeka bolje iz duela Reala i Juventusa. "Stara dama" braniće u sredu u Madridu 2:1 iz Torina.

Katalonci su već u prvom napadu na Alijanc areni imali gol šansu preko Ivana Rakitića, ali mu je zicer "skinuo" Manuel Nojer. Usledila je dominacija Bajerna u nastavku, te vođstvo samo nekoliko minuta kasnije. Korner Alkantare sa desne strane je glavom u mrežu sproveo Mehdi Benatija.


Bajern je nastavio da kontroliše meč i traži novi gol koji bi ga u potpunosi vratio u borbu za Berlin, ali je u 15. minutu suledio hladan tuš za Bavarce. Sjajnu akciju odigrali su Mesi, Sures i Nejmar, Argentinac je izbacio Urugvajca samo na Nojera, a on je nesebično proigrao Brazilca koji donosi izjednačenje.

Domaćin kreće u još jači pritisak, Miler i Levandovski ulaze u sjajne šanse posle dodavanja Alkantare, ali Ter Štegen spasava gol Barse. Na isteku pola sata igre Katalonci kažnjavaju promašaje domaćina. Opet je usledila kombinacija Mesi-Suares-Nejmar, pa Brazilac trećim golom u ovom dvomeču definitivno rešava pitanje putnika u finale.

Katalonci su se potpuno povukli u nastavku meča, Luis Enrike je već na poluvremenu izveo Suaresa iz igre, Bajern je to istkoristio, uspostavio dominaciju, te sjajnim udarcima Levandovskog i Milera sa ivice kaznenog prostora stigao do preokreta i časnog oproštaja od elitnog takmičenja.

Liga šampiona, polufinale:
Bajern Minhen – Barselona 3:2 (prvi meč 0:3)
Benatija 7, Levandovski 59, Miler 74 – Nejmar 15, 29

Bajern (4-4-2): Nojer – Bernat, Boateng, Benatija, Rafinja – Alkantara, Alonso, Švajnštajger (Martines 87'), Lam (Rode 68') – Miler (Gece 87'), Levandovski

Barselona (4-3-3): Ter Štegen – Alba, Masćerano, Pike, Alveš – Inijesta (Šavi 75'), Buskets, Rakitić (Matje 72') – Nejmar, Mesi, Suares (Rodriges 45')
 

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: