Džejms tripl-dablom do 'brejka' za 1-1

Svetski sport - Ponedeljak 08.06.2015 - 08:44

Zahvaljujući sjajnom Lebronu Džejmsu košarkaši Klivlend Kavalirsa napravili su „brejk“ i izjednačili na 1:1 u finalnoj seriji NBA lige protiv Golden Stejta.

Lebron Džejms Lebron Džejms

Klivlend je u Ouklandu posle produžetka savladao Voriorse rezultatom 95:93, a Džejms je meč završio sa tripl-dabl učinkom od 39 poena (11-35 iz igre), 16 skokova i 11 asistencija.

Serija se sada seli u Klivlend gde je u sredu na programu treći susret.

I drugi meč u finalu najjače košarkaške lige sveta završen je posle produžetka, a ovoga puta, za razliku od prvog meča, u dodatnih pet minuta bolje su se snašli gosti, iako su lišeni pomoći Kevina Lava i Kajrija Irvinga.

Utakmica je tokom čitavog toga bila izjednačena, ali je Golden Stejt morao da se spasava, pa je Stef Kari osam sekundi pre kraja položio za konačnih 87:87 u regularnom delu. Otišlo se u produžetak gde je Klivlend vezao pet poena (trojka Šamperta i bacanja Lebrona), ali se domaćin vratio i 30 sekundi pre kraja imao pola koša prednosti – 93:92.

Međutim, Delavedova je bio siguran sa linije penala, da bi najbolji igrač današnjice novim bacanjima potvrdio trijumf Klivlenda. Zanimljivo da je ovo njihova prva pobeda u istoriji u borbi za prsten, igrali su 2007. u finalu, ali su tada neiskusnog Džejmsa i njegov tim počistili Sparsi.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: