Dženings rekord NBA

Svetski sport - Četvrtak 22.01.2015 - 11:16

Plejmejker Detroita Brendon Dženings je u pobedi svog tima nad Orlandom postavio rekord NBA lige za ovu sezonu sa 21 asistencijom.

Beta/AP Photo/Paul Sancya Beta/AP Photo/Paul Sancya

Pistonsi su u odličnoj formi otkad su otpustili Džoša Smita, a Dženings je posle rekorda karijere izjavio da je ovo prosto bilo njegovo veče.

- Pronalazio sam saigrače, oni su šutirali iz izglednih pozicija i pogađali. Ovo je bila jedna od onih večeri u kojima kažete sebi da možete da dođete do 20 asistencija - rekao je Dženings.

Dženings je ovim skorom prestigao Ražona Ronda koji je u dresu Bostona na početku sezone imao 19 asistencija. Nekadašnji plej Milvokija i Rome je imao i sjajno poentersko veče, pošto je postigao 24 poena, a njegov tim je pobedio 128:118.

Trener Detroita Sten Van Gandi pohvalio je svog plejmejkera zbog kompletnog učinka.

- Brendon je bio fenomenalan danas. Ne samo da je pronalazio saigrače, već je i pogađao šuteve koje je uzimao - rekao je Van Gandi.

Plejmejker tima iz Motor sitija je tek treći igrač u istoriji tima koji je imao učinak od 20 poena i 20 asistencija, to je pre njega pošlo za rukom samo legendarnom Ajzei Tomasu i Kevinu Porteru.

Ovo je rekord karijere Brendona Dženingsa u NBA, prethodni najbolji učinak imao je u martu 2013. kada je u dresu Milvokija zabeležio 19 preciznih dodavanja.

On nije bio jedini koji je imao sjajan meč, njegov saigrač Greg Monro je takođe upisao dabl-dabl pošto je uz 24 poena imao i 10 skokova.

Detroit u poslednjih 10 utakmica ima sedam pobeda, i posle jako lošeg starta sezone ima šanse da se do kraja regularnog dela bori za mesto u plej ofu. Na osmom mestu u Istočnoj konferenciji trenutno se nalazi Bruklin koji ima skor 18-24, nasuprot Pistonsima koji uz 17 pobeda imaju 26 poraza.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: