Elita opet na sceni, počinje LŠ!

Svetski sport - Utorak 16.09.2014 - 11:20

Prošla su četiri meseca otkako je Serhio Ramos poveo Real Madrid do titule u Ligi šampiona, a novo izdanje elitnog takmičenja počinje u utorak.

Počinje Liga šampiona Počinje Liga šampiona

"Kraljevski klub" odbranu titule počinje duelom na svom terenu protiv švajcarskog Bazela, dok vicešampion Atletiko kreće iz Pireja.

Derbi prvog dana duel Borusije i Arsenala u Dortmundu. Benfika dočekuje Zenit, Bajer gostuje Monaku, debitant Ludogorec ide na Enfild, Anderleht je gost Galatasaraja, a Juventus čeka Malme.

Madriđani su u prošlom kolu doživeli bolan poraz u gradskom derbiju od Atletika (1:2) i svakako žele da poprave utisak.

- Možemo da ponovimo prošlosezonski uspeh. Ostvarili smo san i došli do 10. trofeja u LŠ. Najveći konkurenti ove sezone biće nam Čelsi, koji se baš pojačao i, naravno, minhenski Bajern - rekao je trener Reala Karlo Ančeloti.

U drugoj utakmici B grupe petostruki prvak Evrope, Liverpul dočekaće bugarski Ludogorec.

Engleski tim vratio se u LŠ posle pet godina, a napadač Lazar Marković imaće priliku da se makar malo revanšira Bugarima što su u kvalifikacijama eliminisali njegov bivši klub, Partizan.

Zanimljivo bi moglo da bude u duelu dva crveno-bela tima u Pireju, gde će se sastati grčki Olimpijakos i prošlosezonski finalista Atletiko iz Madrida. U timu iz Pireja mogao bi da zaigra i bivši fudbaler Crvene zvezde Luka Milivojević.

Drugi meč A grupe biće odigran u Torinu, gde će trostruki uzastopni prvak Italije Juventus dočekati švedski Malme.

Jedan od derbi mečeva kola na programu je u Dortmundu, gde će ekipa Borusija ugostiti londonski Arsenal. Za očekivati je da u domaćoj ekipi starter bude Neven Subotić, a šansu bi trebalo da dobije i Miloš Jojić.

Turski Galatasaraj će u drugoj utakmici D grupe dočekati belgijski Anderleht čiji napad predvodi srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović.

Povratnik u Ligu šampiona, ekipa Monaka ugostiće nemački Bajer iz Leverkuzen, dok će prvak Portugalije Benfika dočekati ruski Zenit.

Liga šampiona, 20:45

Grupa A:
Olimpijakos – Atletiko Madrid
Juventus – Malme

Grupa B:
Liverpul – Ludogorec
Real Madrid – Bazel

Grupa C:
Monako – Leverkuzen
Benfika – Zenit

Grupa D:
Galatasaraj – Anderleht
Borusija Dortmund – Arsenal

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: