Eva Karneiro napustila Čelsi!

Svetski sport - Sreda 23.09.2015 - 08:47

Doktorka Čelsija Eva Karneiro napustila je londonski klub posle sukoba sa menadžerom ‘Plavaca’ Žozeom Murinjom, prenose engleski mediji.

Za remi sa Svonsijem Murinjo okrivio lekarski tim. Getty Images Za remi sa Svonsijem Murinjo okrivio lekarski tim. Getty Images

Karneirovoj je uloga u timu značajno smanjena posle incidenta na utakmici sa Svonsijem u avgustu (2:2), kada je utrčala na teren da pomogne Edenu Azaru, koji je izgledao povređen.

Snimci sa te utakmice pokazali su da je Murinjo izneo niz uvreda na račun doktorke i fizioterapeuta Džona Ferna jer su istrčali na teren, a Čelsi je tada već imao igrača manje na terenu.

Po pravilima, ukoliko lekarska ekipa uđe na teren, taj igrač mora da napusti igru do sledećeg prekida, čak i ako mu nije potrebna pomoć.

Portugalski stručnjak je posle utakmice rekao da je Karneirova postupila naivno, da se ne razume u fudbal i za remi sa Svonsijem okrivio je upravo lekarski tim.

Odmah potom, Murinjo je proterao Karneirovu sa klupe, zabranio joj pristup treninzima tima i ona nije viđena u klubu, niti na utakmicama od tada.

Od Karneirove je zatraženo da se vrati na posao prošlog petka, ali se ona nije pojavila i engleski mediji prenose da je napustila Čelsi. Prema istim izvorima, ona je zatražila savet advokata i mogla bi da tuži ‘Plavce’ zbog toga što je ostala bez posla.

Murinjo se, inače, trenutno nalazi pod istragom Fudbalske asocijacije Engleske, posle javne žalbe da je izneo niz seksističkih uvreda upućenih Karneirovoj na utakmici sa Svonsijem. Ukoliko se dokaže da se to zaista i desilo, Portugalcu preti suspenzija na pet mečeva.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: