Fantastična Serena u novom finalu

Svetski sport - Petak 10.07.2015 - 09:16

Heroina desetog dana Vimbldona je jedna od najboljih teniserki u istoriji ove igre Serena Vilijams.

Serenino 25. Gren slem finale. Foto: Profimedia Serenino 25. Gren slem finale. Foto: Profimedia

Fantastična Amerikanka je u četvrtak igrala svoje 27. Gren slem polufinale i plasirala se u 25. Gren slem finale u karijeri.

Serena je u polufinalu igrala protiv Marije Šarapove i još jednom je dokazala svoju superiornost u duelima sa Ruskinjom – 6:2, 6:4.

Bio je ovo 20. međusobni duel Ruskinje i Amerikanke, a Serena sada vodi sa 18-2 u pobedama. Potpuno neverovatno zvuči podatak da je Vilijamsova dobila poslednjih 17 mečeva protiv Šarapove, pošto je Ruskinja poslednji put slavila davne 2004. godine u Los Anđelesu.

Ni u četvrtak na centralnom terenu Vimbldona nije bilo razlike. Serena je protiv Šarapove u svakom trenutku imala kontrolu i samo je bilo pitanje kojim će se rezultatom završiti meč.

„Nikada nije lako pobediti tako veliku igračicu koja je imala sjajnu karijeru. Ja baš ne volim da gubim. Ja sam osoba koja će zbog toga raditi naporenije od ostalih kako bi bila sigurna da se to neće dogoditi“, jednostavno je objasnila Serena svoje uspehe nad najvećim rivalkama i u 34. godini života.

Amerikanka će u velikom finalu u subotu igrati protiv Špankinje Garbinje Muguruse i pokušaće da osvoji svoj 21. Gren slem.

„Bilo je veoma stresno dok nisam došla do 18. Gren slema. Posle toga sam se opustila i uživam u tenisu“, rekla je Vilijamsova.

Ukoliko pobedi u subotu imaće samo jedan osvojeni Gren slem manje od najtrfejnije igračice u Open eri Štefi Graf. Margaret Kort, koja je igrala pre 1973. godine osvojila je 24.

Serena takođe ima priliku da postane prva teniserka od Štefi Graf 1988. godine koja će u isto vreme biti pobednica sva četiri Gren slema.

Kako trenutno igra, ni godišnji Gren slem nije joj daleko, ali da sačekamo subotu.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: