Federer osvojio Indijan Vels

Svetski sport - Ponedeljak 20.03.2017 - 07:47

Prekaljeni Švajcarac peti put u karijeri osvojio turnir Masters serije u Indijan Velsu.

Federer osvojio 90. ATP turnir FOTO: AP Federer osvojio 90. ATP turnir FOTO: AP

Rodžer Federer, otac četvoro dece, u 36. godini igra tenis maltene kao u najboljim danima, a na terenu se pokazuje da je to dovoljno za najvrednije titule.

Posle trijumfa na Australijan openu krajem januara, on je u švajcarskom derbiju u finalu Indijan Velsa pobedio Stena Vavrinku rezultatom 6:4, 7:5!

Federeru je to peti trijumf u kalifornijskoj pustinji i 25. Masters titula u karijeri, po čemu je treći na "večnoj" listi, iza Rafaela Nadala sa 28 i Novaka Đokovića sa 30. Ukupno je osvojio 90 ATP turnira.

"Bila je to još jedna nedelja kao iz bajke. Ja sam povratnik tenisu i nadam se da će mi telo dozvoliti da nastavim da igram", rekao je velemajstor iz Bazela, podsetivši da je prošle godine pauzirao šest meseci zbog povrede.

"Ovde sam prvi put nastupio pre 17 godina. Biti ponovo šampion je neverovatno zadovoljstvo".

Federer je godinu počeo na 17. mestu ATP liste, a sada je već šesti. Ne treba naglašavati da je ubedljivo prvi u ATP trci, koja obračunava samo rezultate ostvarene u 2017.

Sa 35 godina je najstariji osvajač nekog Masters turnira od trijumfa Andrea Agasija u Sinsinatiju 2004.
 

Mondo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: