Federer: Ovo je prestiž

Svetski sport - Nedelja 12.10.2014 - 22:03

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da je presrećan posle trijumfa na Mastersu u Šangaju, za koji je rekao da je prestiž osvojiti ga.

Beta/AP Photo/Vincent Thian Beta/AP Photo/Vincent Thian

Federer je do trofeja došao pobedom nad francuskim teniserom Žilom Simonom sa 7:6 (8:6), 7:6 (7:2), i tako osvojio četvrti trofej ove sezone.

- Presrećan sam što sam uspeo da osvojim trofej ovde jer mi ovaj turnir mnogo znači. Uvek sam uživao povratku u Šangaj, dolazio sam blizu trofeja više puta, ali je želja postala veća od kada je Masters. Stvar prestiža je osvojiti ovaj turnir. Posebno je sjajan osećaj prvi put podići ovaj trofej. Generalno gledamo, sada sam neverovatno srećan i zaista zadovoljan svojom igrom - istakao je Federer.

Švajcarac je prošle sezone imao probleme sa povredom leđa, ali u poslednje vreme igra sjajno, a potvrda toga je i to što će od ponedeljka biti drugi teniser sveta.

- Najveća zabrinutost što se tiče ove sezone mi je bilo zdravlje. I, zbog toga sam zadovoljan, zato što se vidi da se vredan rad koji sam uložio isplaćuje. I ne samo to, osećam se sjajno, normalno se budim, ne osećam se ’slomljeno’ kao prošle godine. Zaista uživam na terenu i igram baš onako kako sam se nadao - naglasio je Federer.

Simon je istakao da je sa Federerom odigrao veoma izjednačen meč, ali da je njegov rival ipak bio agresivniji.

- Imali smo neizvestan meč, ja sam imao set loptu u prvom setu, on u drugom. Nekoliko poena je odlučilo pobednika, a on je baš tada dobro odigrao. Imao je nekoliko neverovatnih poena. Pritiskao me je, uvek pokazuje da je spreman da bude agresivan na svakom poenu i stalno sam bio pod pritiskom - rekao je Simon.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: