FIBA LŠ: Dva mesta za Srbiju!

Svetski sport - Nedelja 07.02.2016 - 11:45

Liga Šampiona koja će pod okriljem Fibe startovati na jesen predviđa dva mesta za timove iz Srbije - jedno direktno a jedno kroz kvalifikacije.

Novo evropsko košarkaško takmičenje startuje 20. oktobra; Foto: fiba.com Novo evropsko košarkaško takmičenje startuje 20. oktobra; Foto: fiba.com

To je zaključak nakon što je obelodanjen plan za novo evropsko klupsko takmičenje, koje će startovati 20. oktobra.

Pored Srbije, koja će imati 1+1 predstavnika, isti broj imaće i Hrvatska, dok će po jedna ekipa iz BiH i Makedonije ići u kvalifikacije.

Najveća nepoznanica su učesnici iz Crne Gore i Slovenije, jer kako je navedeno u planu, njihova direktna mesta zavise od eventualnog učešća ABA tim(ov)a u zatvorenoj Evroligi, čiji je idejni tvorac i glavni organizator Đordi Bartomeu.

Znak pitanja postoji i nad brojem učesnika iz Nemačke i Francuske (dva sigurno, treći će igrati ukoliko nijedan tim iz ove dve države ne bude igrao Evroligu).

Ostaje da se vidi ko će od učesnika iz naše zemlje zaigrati u novoformiranom takmičenju.

Zvezda tri godine za redom igra u Evroligi, a navodno ima priča da će dobiti višegodišnju tzv. "A" licencu.

Ukoliko se to dogodi, i Fibinoj LŠ verovatno će se obresti Partizan NIS i Mega Leks, mada svoju šansu (možda) traži i valjevski Metalac.

Puno toga biće jasnije u mesecima koji slede, ali definitivan epilog bi trebao da se zna krajem maja, odnosno nakon Fajnal Fora EL u Berlinu.

Do tada, neizvesnost...

RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: