Filip je brz i tehnički potkovan

Svetski sport - Utorak 03.02.2015 - 07:44

Menadžer Sautemptona izjavio je da je Sautempton najbolje mesto za nastavak karijere srpskog reprezentativca Filipa Đuričića.

Beta/AP Photo/Michael Probst Beta/AP Photo/Michael Probst

Đuričić je poslednjeg dana zimskog prelaznog roka prešao na pozajmicu u Sautempton, za koji će igrati do kraja sezone.

- Znam ga iz Holandije, igrao je nekoliko sezona za Herenven pre nego što je prešao u Benfiku. Mlad je igrač, ima samo 23 godine, tehnički odlično potkovan i brz. Može igrati u sredini, na levoj ili desnoj strani, a i uklapa se u filozofiju kluba koji se oslanja na mlade igrače. Bio je u teškoj poziciji u Majncu, otišao je na pozajmicu isto kao što smo ga mi uzeli. Dobra mogućnost za njega i za nas još jedan igrač koji može igrati za više pozicija - rekao je Kuman.

Tokom protekle polusezone igrao je na pozajmici u Majncu, ali je na njegov zahtev Benfika prihvatila ponudu Ronalda Kumana da prosledi Srbina u Premijer ligu.

On je ove sezone odigrao 12 utakmica u Nemačkoj, 11 u Bundesligi, ali nije postigao nijedan gol.

- Nekada je teško za mlade igrače ako naprave takav korak i odu u Benfiku. Portugalski fudbal je fizički zahtevan, a on je više igrač sa tehničkim znanjem i mislim da je za njega bolje da igra u timu kao što je Sautempton. Naš stil je najbolji za Đuričića - naveo je trener ‘Svetaca’.

Napadač će se pridružiti saigraču iz reprezentacije Dušanu Tadiću, koji je letos došao na Sent Meri i već postao ključni igrač.

- To je uvek važno, da mu se malo olakša i ubrza period adaptacije”, dodao je Holanđanin.

Reprezentativac Srbije mogao bi da pomogne ekipe koja se poslednjih nekoliko nedelja muči sa postizanjem golova u Premijer ligi.

- Za trenere je uvek važno da ima mogućnost zamene ako nešto ne ide kako treba. U poslednje vreme imali smo problema sa postizanjem golova, baš kao i juče. Kreiramo dobre šanse, ali morate postizati golove. Dobro je imati jaku konkurenciju na svakoj poziciji u timu - istakao je Kuman.

Đuričić je potpisao do kraja sezone, a holandski stručnjak ne želi odmah da govori o produžetku saradnje.

- Najbolje da se koncentrišemo na period do kraja sezone. Ako igraču bude išlo dobro, može ostati – to nije problem - zaključio je Kuman.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: