Futsal: Srbija nije mogla do bronze

Svetski sport - Nedelja 14.02.2016 - 02:02

U borbi za treće mesto izabranici Ace Kovačevića pokazali veliku borbenost, ali su gosti kaznili svaku grešku i zasluženo slavili - 5:2.

Bez medalje, ali uzdignute glave, futsaleri Srbije; Foto: A. Dimitrijević Bez medalje, ali uzdignute glave, futsaleri Srbije; Foto: A. Dimitrijević

Bronza sija na grudima Kazahstanaca i to prva u njihovoj istoriji.

Srbija je u borbi za treće mesto na Evropskom prvenstvu Futsalu, pred punom „Arenom“ ubedljivo i sasvim zasluženo poražena od Kazahstana 5:2 (1:0).

„Orlovi“ nisu imali snage fizički da se nose sa rivalom koji je bio jači u duelu, brži, koncentrisaniji.

Šteta, posle svega što su momci Ace Kovačevića prikazali na turniru, ostaje žal što najveći uspeh nisu krunisali medaljom.

A bili su bliži srebru u polufinalom meču sa Rusima, nego bronzi...

„Srbija, Srbija...“ orilo se „Arenom“ što je bilo veliko hvala publike za sve što su „orlovi“ uradili poslednjih 10 dana.

Od dva ranjena tima, psiho-fizički iscrpljenih u polufinalu nije se očekivala tako dinamična i uzbidljiva utakmica u prvih 20 minuta koja se završila vođstvom Kazahstana, golom Daglasa 17.3 sekunde pre kraja prvog dela.

Do tada sjajni Aksentijević nije uspeo da zaustavi upućenu loptu iskosa.

Kazahstanci su pogodili stativu posle 40 sekundi (Žamankulov), da bi Srbija uspostavila kontrolu meča negde od trećeg minuta posle velikih prilika Rajčevića i Kocića koje je Kolumbijac odbranio.

„Orlovi“ su imali jasan plan da iskoriste što je Igita često peti igrač u polju, ali više šuteva s gola (Aksentijević), pokušaji istrčavanjem 30 metara, nisu doneli uspeh.

Uz to, selektor Aca Kovačević je mnogo češće rotirao jer je Kocić bio rovit, a Janjić se povredio još na početku (vratio na teren tek u 30. minutu).

Lazić je imao dve sjajne šanse (Leo s gol linije izbacio), pa Perić, Rajčević, Aksentijević je dva puta promašio s gola na gol...

Prečka Peršina i neki blagi pad u poslednja dva minuta, nažalost doneli su neopreznost i kaznu iako je Srbija bila za nijansu bolja od rivala.

Isti gol Srbija je primila posle 59 sekundi u nastvaku, samo što je Žamankulov postigao gol iz mrtvog ugla, sad kroz noge Aksentijevića.

Bubnejvi, trubači, publika u „Areni“ pokušavali su da pokrenu Srbiju, ključni igrači Kocić, Perić, Rajčević nisu imali svežinu da slome kvalitetnu odbranu Kazahstana.


Bili su svo vreme za korak sporiji iako su davali poslednje atome snage.

Jednostavno, Kazahstanci su bili svežiji, a kad je Daglas drugi put poslao loptu kroz noge Aksentijeviću, bilo je jasno da će Srbiji ostati ono najbolnije četvrto mesto.

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: