Grujić treći transfer u Evropi!

Svetski sport - Utorak 09.02.2016 - 08:48

Ispred Zvezdinog talenta po visini transfera samo Brazilac Žerson Santos da Silva i Adalberto Penjaranda iz Venecuele.

Ugorvor vredan 7 miliona evra; Foto: FIFA/Getty Images Ugorvor vredan 7 miliona evra; Foto: FIFA/Getty Images

Transfer Marka Grujića iz Crvene zvezde u Liverpul treći je najvredniji u zimskom prelaznom roku kada su u pitanju mladi fudbaleri.

Vezni igrač, koji će ovog proleća igrati kao pozajmljeni fudbaler Liverpula na Marakani, visoko je kotiran među fudbalerima tinejdžerima.

Vrednije transfere od njega ostvarili su samo Brazilac Žerson Santos da Silva, koji je za 16 miliona evra iz Fluminensea prešao u Barselonu, te Venecuelanac Adalberto Penjaranda, koji je iz Udinezea otišao u engleski Votford za 10,6 miliona evra.

Sa sedam miliona evra, koliko je iznosio transfer Marka Grujića iz Crvene zvezde u Liverpul, mladi srpski igrač visoko se plasirao na treće mesto.

Cenjeni italijanski sportski dnevnik Gazeta delo sport napravio je listu najboljih mladih fudbalera koji su ostvarili rekordne transfere ove zime.

- Počastvovan sam što sam se našao na toj listi. Velika je stvar za mene i Crvenu zvezdu što sam potpisao za tako veliki klub kakav je Liverpul.

Mislim da je san svakog dečaka koji počne da trenira fudbal da jednog dana zaigra u engleskoj Premijer ligi.

Mlad sam i preda mnom je još dosta dokazivanja, posebno u Engleskoj - rekao je za Kurir Marko Grujić.

Mladi srpski fudbaler od leta će trenirati sa igračima Liverpula, a tokom proleća biće pod budnim okom Željka Buvača, prvog pomoćnika trenera „crvenih“ Jirgena Klopa.

- Pripremaću se za jul, kada počinje okupljanje u Liverpulu, da tamo što spremnije dočekam pripreme i ne budem u zaostatku za ostalim igračima.

Vidim sebe na Enfildu i jedva čekam da počnem da treniram sa zvezdama kao što su Kutinjo, Škrtel, Staridž i ostali - poručio je Marko Grujić.
 

Kurir, OK, Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: