Gvardiola o Murinju: Tako je kukao i prošle sezone

Svetski sport - Ponedeljak 11.12.2017 - 07:52

"Prošle sezone bilo je isto - pobedili smo ovde i takođe su sudije bile krive. Tako je i danas", rekao je Gvardiola nakon što je drugu godinu zaredom odneo bodove sa "Old Traforda".

Gvardiola se navikao na Murinjove žalbe FOTO: Getty Images Gvardiola se navikao na Murinjove žalbe FOTO: Getty Images

Od kada je došao u Englesku, a pre toga uspesi su mu bili nipodaštavani tvrdnjama da je tranirao samo apsolutno dominantne timove u Španiji i Nemačkoj - Barselonu i Bajern Minhen - Pep Gvardiola ima 2/2 na "Old Trafordu", a pored toga postavio je i novi rekord engleskog fudbala od 14 pobeda u nizu u ligi.

Ipak, to nije bilo dovoljno da impresionira svog arhi-rivala, Žozea Murinja, koji je posle jučerašnjih 1:2 za 11 bodova zaostatka u odnosu na Gvardiolu okrivio sudije i nedostatak sreće.

Ako pitate Španca, on se već navikao na to...

Mendažer Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da je njegova ekipa na gostovanje došla da igra fudbal, što po njegovim rečima pokazuje i statistika, kao i da Murinjove priče o sudijama i penalu bile iste prošle godine.

"Prošle sezone bilo je isto - pobedili smo ovde i takođe su sudije bile krive. Tako je i danas. Juče je isto pričao o sudijama. Mi smo iskrena ekipa. Imali smo 75 odsto poseda lopte, što znači da smo ovde došli da igramo fudbal. Došli smo ovde i to smo uradili", rekao je Gvardiola.On je kazao da prvenstvo ne može biti završeno u decembru, iako njegova ekipa ima 11 bodova više od prvog pratioca i ujedno današnjeg rivala.

"Ova pobeda nam dosta znači, pogotovo zbog načina na koji smo igrali i podizanja samopouzdanja. Za tri dana gostujemo Svonsiju, gde nas čeka mnogo problema. Decembar je i nemoguće je prvenstvo bude završeno, ali nalazimo se u dobroj situaciji", rekao je Gvardiola.Španski Mendažer rekao je da je oduvek verovao u svoj stil igre, iako su ga mnogi osporavali i pričali da je tako nemoguće igrati u Engleskoj.

"Mnogi su govorili da ne možemo u Engleskoj da igramo kao što je igrala moja Barselona, ali očigledno je moguće i mi smo to pokazali. Znao sam to i prošle godine. Uvek sam verovao da možemo i to sada konstantno pokazujemo. Svako može da igra kako hoće, zato je i fudbal tako lep. Srećan što moja ekipa odlazi na Stamford Bridž i ovde na 'Old Traford' i pobeđuje na ovakav način", rekao je Gvardiola.

Mondo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: