Hamilton pokorio legendarnu Moncu

Svetski sport - Nedelja 07.09.2014 - 16:22

Vozač Mercedesa Luis Hamilton trijumfovao je na Velikoj nagradi Italije, 13. trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

Beta/AP Photo/Srdjan Suki, Poo Beta/AP Photo/Srdjan Suki, Poo

Hamilton je do druge pobede u karijeri na legendarnoj “Monci”, a 28. ukupno, došao u vremenu od 1:19:10.236 sata.

Drugo mesto, sa tri sekunde zaostatka, zauzeo je Niko Rozberg u drugom Mercedesu, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao vozač Vilijamsa Felipe Masa.

Velika nagrada Italije nije pružila veliko uzbuđenje na samom čelu, a pravog okršaja između dvojica Mercedesa nije došlo zbog greške Rozberga. Hamilton je zbog problema sa bolidom loše startovao, ali je brzo pronašao pravi ritam, sustigao timskog kolegu, a kada mu je dovoljno prišao da krene u napad, Rozberg je napravio grešku.

Masa je posle sjajnog starta bio najbliži Rozbergu, ali je pošto ga je pretekao Hamilton uspeo da se zadrži na trećoj poziciji i imao je poprilično mirnu trku. Iza se zato vodila velika borba, a bolji od ostalih bio je drugi vozač Vilijamsa Valteri Botas, ispred dvojca Red Bula Danijela Rikarda i Sebastijana Fetela. Osvajače bodova kompletirali su vozač Fors Indije Serhio Peres, Dženson Baton u Meklarenu, vozač Ferarija Kimi Raikonen i Kevin Magnusen u drugom Meklarenu, koji je kao sedmoplasirani prošao kroz cilj, ali je zbog kazne pomeren na deseto mesto.

Posle 13 trka u generalnom plasmanu Rozberg ima 22 boda više od Hamiltona, a šampionat se nastavlja 21. septembra Velikom nagradom Singapura.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: