Heroj devetog dana Vimbldona: Rišar Gaske

Svetski sport - Četvrtak 09.07.2015 - 13:30

Devetog dana Vimbldona odigran je možda i meč turnira, troipočasovni maraton u pet činova doneo je pomalo neočekivanog učesnika polufinala – Rišara Gaskea.

Gaske je savladao Stanislasa Vavrinku. Foto: eurosport.ru Gaske je savladao Stanislasa Vavrinku. Foto: eurosport.ru

Dvadeseti teniser sveta drugi put je u karijeri savladao Stanislasa Vavrinku, ali ovog puta kao osvajača dve Gren slem titule.

Šampion Rolan Garosa od pre nekoliko nedelja nije uspeo da postane drugi Švajcarac u polufinalu, nije imao rešenje za upornu odbranu i sjajne forhende Francuza.

Iako je kod vođstva 5:3 u petom setu izgubio servis za meč, Gaske nije metalno pao, ostao je konkurentan Vavrinki, te drugi put u karijeri stigao do polufinala Vimbldona.

"Ovo je neverovatna pobeda za mene. Bilo bi mi veoma teško da sam izgubio nakon toga. Poslednji gem je bio neverovatan. Nastavio sam da se žestoko borim. I uspeo sam. Sjajan meč za mene", rekao je Gaske.

Od ukupno 210 minuta igre, poslednji set je trajao skoro 90.

"Bilo je teško, napravio sam nekoliko grešaka. On je imao veliko samopouzdanje posle Pariza, morao sam žestoko da se borim. Mnogo sam želeo pobedu. Na kraju je odlučivala mentalna snaga. BIo sam agresivan, bila je ovo velika bitka", dodao je Francuz.

Njegov sledeći rival je najbolji teniser sveta Novak Đoković koga je savladao samo jednom u 13 međusobnih duela, pre osam godina.

"Gaske je jedan od najtalentovanijih igrača na Turu. Voli da igra na travi", ukratko ga je opisao Đoković.

Francuz je sprečio da se prvi put posle 20 godina u polufinalu Vimbldona nađu četiri najbolje rangirana tenisera sa ATP liste.

"Novak je favorit, naravno, svi to znaju. Biće teško ali ja sam srećan kako sam igrao do sada. Daću sve od sebe protiv najboljeg tenisera sveta", kratko je prokomentarisao narednog rivala Gaske.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: