I i II dan: Očajno suđenje i 5 u mreži Španije

Svetski sport - Subota 14.06.2014 - 08:00

Drugi dan Svetskog prvenstva u Brazilu je prošao, a već imamo mnogo interesantnih tema o kojima će se dugo pričati.

BETAPHOTO BETAPHOTO

Reprezentacije Holandije u petak je razmontirala aktuelnog prvaka sveta Španiju sa 5:1.

Španci su poveli iz sumnjivog penala, ali su Holanđani predvođeni Van Persijem preokrenuli i stigli do ubedljive pobede i revanša za poraz u finalu 2010. godine.

Heroj utakmice izjavio je da ekipa mora biti oprezna, dok je selektor Van Gal dodao da je "Oranje" pritiskalo "Furiju" tokom čitavog meča.

Njegov kolega sa druge strane Visente del Boske svestan je da se nacionalni tim nalazi u delikatnoj situaciji, a Andres Inijesta veruje da poraz neće biti lako zaboraviti.

Susret Španije i Holandije ponovo je obeležilo loše suđenje, što je još jedan dokaz da sudije uništavaju i ovogodišnji Mundijal.

Današnji program otvorili su fudbaleri Meksika i Kameruna, a Meksikanci su trijumfovali i pored toga što su im poništena dva regularna pogotka.

Duel u Natalu obeležilo je veliko nevreme na koje igrači pobedničke ekipe nisu navikli.

U trećoj utakmici večeri Čileanci su ne baš ubedljivom partijom pobedili Australiju rezultatom 3:1.

Selektor Čilea Horhe Sampajoli veruje da "crveni" mogu mnogo bolje, a oni su se zahvalili navijačima koji su došli da ih bodre. Angelos Postekoglu tvrdi da je Australija zaslužila bod.

U četvrtak je prvenstvo otvoreno utakmicom Brazil – Hrvatska koju su domaćini dobili sa 3:1, ali je prelomni trenutak na meču bio nepostojeći penal nad Fredom.

U subotu se nastavlja takmičenje utakmicama u grupama C i D. Od 18 časova sastaju se Kolumbija i Grčka, dok tri sata kasnije na teren stadiona u Fortalezi izlaze Urugvaj i Kostarika.

Ponoć nam donosi još jedan veliki derbi u kom će se sastati Engleska i Italija.

Grupa A, prvo kolo:
Brazil – Hrvatska 3:1
Meksiko – Kamerun 1:0

Grupa B, drugo kolo:
Španija – Holandija 1:5
Čile – Australija 3:1
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: