Ibrahimović najbolji strelac u istoriji PSŽ

Svetski sport - Ponedeljak 05.10.2015 - 09:53

Fudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović postao je najbolji strelac u istoriji ‘Svetaca’ u trijumfu nad Olimpikom iz Marseja sa 2:1.

Za tri minuta izjednačio stari i postavio novi rekord; Foto: Beta/AP Photo/Thibault Camus Za tri minuta izjednačio stari i postavio novi rekord; Foto: Beta/AP Photo/Thibault Camus

Švedski fudbaler je postigao oba gola na “Parku prinčeva” i to sa bele tačke i tako pretekao Pauletu, koji je do nedelje bio rekorder, pošto sada ima 110 golova u dresu pariskog kluba.

Miču Batšuaji je doveo Marsej u vođstvo u 30. minutu, pre nego što je Ibrahimović izjednačio sa bele tačke u 41. minutu i tim golom se izjednačio sa Pauletom.

Samo tri minuta bila su potrebna popularnom Ibri da postane novi rekorder, pošto je u 44. minutu ponovo bio precizan iz penala i tako je postavio konačan rezultat.

Iako golovi kojima fudbaleri postavljaju rekorde gotovo nikad nisu spektakularni, predstavljaju značajan trenutak u istoriji nekog kluba.

Tako je Pari Sen Žermen Ibrahimoviću odmah po završetku utakmice dodelio poseban trofej kojim je obeležen njegov rekord.

Ibrahimović je u redove Parižana stigao 2012. godine, a prethodno je branio boje Malmea, Ajaksa, Juventusa, Intera, Barselone i Milana.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: