Iker spasao Real bruke, Porto 4:0

Svetski sport - Utorak 10.03.2015 - 22:00

Ekipe Real i Porta plasirale su se u četvrtfinale Lige šampiona, posle trilera na Bernabeuu i festivala evrogolova na Dragau.

Beta/AP Beta/AP

Real je odigrao još jedan očajan meč, bez obzira na dva gola Kristijana Ronalda poražen je od Šalkea 4:3, a bruke ga je spasao Iker Kasiljas odbranama u poslednjih pet minuta.

Mnogo impresivnije do osam najboljih u Evropi stigao je Porto, uz četiri evrogola, od čega dva iz slobodnih udaraca, deklasirao Bazel 4:0.

Real nije uspeo da obori rekord Lige šampiona sa 12 uzastopnih pobede, štaviše, Šalke je postao prvi tim koji je u nokaut fazi takmičenja postigao četiri gola na Santjago Bernabeuu, koji je zvižducima ispratio sa terena tim šampiona Evrope.

Šalke je odigrao fantastično u Madridu, tokom celog meča napadao domaćina i stvarao gol šanse, a preko Kristijana Fuksa i Klas-Jan Huntelara dva puta je vodio u prvom poluvremenu.

Ipak, poslednjih nedelja oštro kritikovani Kristijano Ronaldo je iskoristio dve greške gostujuće odbrane te udarcima glavom doneo Realu možda i nezasluženih 2:2 na poluvremenu.

Na samom startu drugog dela Karim Benzema je "naslagao" celu odbranu Šalkea uključujući i golmana i doneo preokret, od koga se očekivalo da prelomi meč.

Međutim, tim iz Gelzenkirhena se nije predao, nastavio je u svom ritmu i umalo priredio senzaciju u Madridu. Prvo je mladi Leroj Sane sjajnim golom sa ivice kaznenog izjednačio rezultat, da bi šest minuta pre kraja Huntelar drugim golom doveo Šalke na gol od četvrtfinala.

Imali su Nemci u poslednjih pet minuta još dve sjajne šanse da sruše prvaka Evrope na sred Bernabeua, ali je veteran Iker Kasiljas sa dve sjajne odbrane sačuvao krunu Realu.

Mnogo manje drame, ali uz obilje spektakularnih golova viđeno je na Dragau. Porto je maksimalno iskoristio gol iz Švajcarske te strpljivom igrom lomio Bazel, koji nije bio dorastao Portugalcima.

Domaćin je sa dva sjajna gola iz slobodnih udaraca, preko Brahimija i Kazemira slomio goste, u međuvremenu je sjajan gol postigao i Erera, a šlag na tortu bio je pogodak Abubakara 15 minuta pre kraja.

Liga šampiona, osmina finala
Real Madrid – Šalke 3:4 (prvi meč 2:0)
Ronaldo 25, 45+1, Benzema 53 – Fuks 20, Huntelar 41, 85, Sane 57
Porto – Bazel 4:0 (prvi meč 1:1)
Brahimi 14, Erera 47, Kazemiro 56, Abubakar 76

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: