Kobi Brajant se povlači 2016?

Svetski sport - Petak 22.05.2015 - 21:57

Kobi Brajant će igrati još jednu sezonu u LA Lejkersima sa kojima je proveo čitavu karijeru, osvojivši pet NBA titula, najavio je menadžer Lejkersa Mič Kupčak.

Beta/AP Beta/AP

- On mi je nagovestio da je iduća sezona poslednja koju će odigrati sa LA Lejkersima - rekao je Kupčak za Sirijus XM NBA radio.

Tridesetšestogodišnji Brajant zbog povreda poslednjih nekoliko sezona nije bio u vrhunskoj formi, koja ga je krasila tokom većeg dela karijere, u kojoj je 17 puta bio All star, dva puta najbolji strelac NBA, kao i dvostruki olimpijski šampion.

Brajant je u aprilu 2013. povredio Ahilovu tetivu zbog koje je morao da završi sezonu, ali je uprkos tome produžio ugovor na dve godine vredan 48,5 miliona dolara, što ga čini najbolje plaćenim NBA igračem i prvim košarkašem koji je za isti klub igrao 20 godina.

Nakon svega šest utakmcia od povratka na teren posle povrede Ahilove tetive Brajant je zadobio frakturu kolena, zbog čega je propustio celu sezonu 2013/14.

Brajant se u velikom stilu vratio ove sezone postavši treći najbolji strelac svih vremena u NBA u decembru, pretekavši Majkla Džordana sa 32.292 poena.

Brajant je u januaru ponovo morao da poklekne zbog problema sa povredama , ovog puta desnog ramena, zbog čega je morao na operaciju zbg koje će biti odsutan devet meseci.
 

B92, TANJUG

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: