Kosovo postalo 215. članica FIBA

Svetski sport - Petak 13.03.2015 - 21:55

Svetska košarkaška federacija objavila je u petak da je Kosovo postalo 215. nacionalna federacija članica te organizacije.

SPORTSKI.NET SPORTSKI.NET

Ta odluka, koja je doneta tokom sastanka Izvršnog komiteta vladajućeg tela svetske košarke u Ženevi, dolazi samo tri meseca pošto je Kosovo primljeno u punopravno članstvo Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Kao rezultat priznavanja Kosova od strane FIBA, evropski ogranak te organizacije će tokom leta početi sa uvođenjem nacionalnih timova sa Kosova u takmičenja pod svojim okriljem.

FIBA je sve prethodne zahteve Kosova odbijala, ali je ovoga puta morala da popusti posle odluke koju je doneo MOK u decembru.

Na Kosovu očekuju da će njihovi klubovi od jeseni igrati Evročelendž, dok nastup reprezentacije planiraju u kvalifikacijama za Evrobasket 2017. godine.

Košarkaški savez Srbije se godinama trudio i uspevao da stopira članstvo kosovskog saveza u FIBA. Međutim, Srbija se Briselskim sporazumom obavezala da se neće protiviti pristupanju Kosova u međunarodne sportske organizacije.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: