Kvalifikacije za SP: Nemci ubedljivi

Svetski sport - Ponedeljak 05.09.2016 - 08:52

Fudbaleri Nemačke, aktuelni svetski prvaci, na sjajan način su započeli kvalifikacije za Mundijal u Rusiji 2018. godine.

Nemci savladali Norvežane sa 3:0; Foto: Getty Images Nemci savladali Norvežane sa 3:0; Foto: Getty Images

Nemci su na gostovanju Norveškoj, u prvom kolu grupe C, savladali domaćina rezultatom 3:0 u utakmici u kojoj je blistao Tomas Miler.

Napadač Bajerna načeo je mrežu Jarstejna u 16. minutu, kada se u svom stilu odlično snašao u gužvi u kaznenom prostoru i pogodio desni ugao gola.

Nastavili su ’Panceri’ da pritiskaju rivala, da bi meč rešili u samom finišu prvog poluvremena – Miler se ovoga puta našao u ulozi asistenta, lepo je proigrao klupskog druga Džošuu Kimiha, a ovaj preciznim udarcem poslao loptu u sutprotnu malu mrežu.

Nakon sat vremena igre na semaforu u Oslu pisalo je 0:3. Sami Kedira je dobro centrirao, a 26-godišnji momak bio najbolji u skoku i postavio konačan rezultat.

U prvom meču ove grupe Azerbejdžan je minimalnim rezultatom slavio u San Marinu, dok u duelu Češke i Severne Irske nije bilo golova.

Baš kao susretu u Seravaleu, slična situacija viđena je u Klužu, gde se na golove čekalo do samog finiša.

Dva meča u grupi E završena su ranije – Danska je dobila Jermeniju, dok je Kazahstan herojski izvukao bod protiv favorizovane Poljske.

Ostalo je da vidimo šta će uraditi Rumuni i Crnogorci, ali uzbuđenja nije bilo, sve do 85. minuta. Tada je Popa iskoristio poklon gostujuće odbrane i uz dosta sreće zatresao mrežu Božovića.

Činilo se da će tri boda ostati u Rumuniji, ali je samo dva minuta kasnije Jovetić fantastično skočio na centaršut Kojaševića i od stative pogodio remi – 1:1.


Međutim, strahovali su do poslednje sekunde nakon velike gluposti Nikola Vukčevića, pošto je napravio penal nad Kešeruom u petom minutu nadoknade vremena.

On je nesmotreno udario protivničkog napadača, ali je imao mnogo sreće, pošto se izvođenje najstrože kazne odužilo, a Stančiju poslao loptu visoko iznad prečke.

Takođe, u grupi F, koju je obeležila dramatična pobeda Engleske nad Slovačkom, u večernjem programu čekao se duel Malte i Škotske.

Gosti su potvrdili ulogu favorita pobedom od 3:1, a istakao se Robert Snodgras sa tri pogotka.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji:

grupa C:
San Marino – Azerbejdžan 0:1
(Gurbanov 45)
Češka republika – Severna Irska 0:0
Norveška – Nemačka 0:3
(Miler 16, 60, Kimih 45)

grupa E:
Danska – Jermenija 1:0
(Eriksen 17)
Kazahstan – Poljska 2:2
(Kžižničenko 51, 58 – Kapuštka 9, Levandovski 35p)
Rumunija – Crna Gora 1:1
(Popa 85 – Jovetić 87)

grupa F:
Litvanija – Slovenija 2:2
(Černik 32, Slivka 34 – Krhin 77, Cesar 90+3)
Slovačka – Engleska 0:1
(Lalana 90+5)
Malta – Škotska 1:5
(Efiong 13 – Snodgras 9, 60p, 84, Martin 53, Flečer 79)

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: