Kvitova: Jedan od najboljih mečeva

Svetski sport - Subota 05.07.2014 - 19:51

Čehinja Petra Kvitova istakla je nakon osvajanja Vimbldona da je odigrala jedna od najboljih mečeva u karijeri.

BETA/AP BETA/AP

Kvitova je za manje od sat vremena savladala Judžini Bušar sa 6:3, 6:0 i osvojila drugu titulu na Ol Ingland Klabu u karijeri.

-  Delovao je tako, sigurno jedan od najboljih mečeva koji sam ikad odigrala. Znala sam da mogu dobro da odigram na travi, ali danas sam bila izvanredna. Znala sam kako da igram da je pobedim - rekla je Kvitova.

Čehinja je od 2011, kada je prvi put osvojila Vimbldon, igrala samo jednom polufinale na gren slemovima, na Rolan Garosu.

-  Nisam mogla da se zamislim ponovo ovde. I dalje sam verovala u sebe, želela sam novu titulu, ali nisam razmišljala o Vimbldonu. Sjajan osećaj, tenis na Vimbldonu je istorija - rekla je Kvitova.

Delovalo je kao da je meč prelomila već polovinom prvog seta.

- Verovatno je to bilo na 3:1 u prvom setu, nakon poena sa dosta razmena. Dobila sam taj 'reli', moslim da je od tada bilo mnogo lakše igrati- rekla je Čehinja.

Kvitova je od starta meča dominirala Centralnim terenom.

-  Volim da igram finala, volim velike mečeve, volim velike stadione. Ovo je više od turnira. Bila sam u svom ritmu, nije isti emotivni osećaj kao kada igram za Češku u Fed kupu, ali je sličan tome - rekla je Čehinja.

Kada je primala trofej šampionke Kvitova je pomenula svoju legendarnu zemljakinju Martinu Navratilovu.

-  Moj cilj nije da ostvarim ono što je ona uradila. Mislim da to nije dostižno. Ona je veliki šampion, osvojila je devet titula ovde. Lepo je videti je kako mi se raduje u svlačionici. Mnogo me bodri. Sjajno je imati nekoga kao što je ona. Ona je legenda - rekla je Kvitova.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: