Kvitova: Serena favorit za trofej

Svetski sport - Ponedeljak 29.06.2015 - 08:25

Branilac titule na Vimbldonu, Čehinja Petra Kvitova, ocenila je da Serena Vilijams, ima najveće šanse da osvoji trofej na Vimbldonu. Takmičenje na trećem grend slem turniru u sezoni počinje u ponedeljak.

Beta/AP Photo Beta/AP Photo

Prema kladionicama, najveće šanse za trofej u konkurenciji teniserki ima prva na WTA listi Serena Vilijams.

Ona bi osvajanjem Vimbldona mogla da "kompletira godišnji grend slem", pošto je vezala tri pobede na poslednja tri grend slem turnira - prošle godine na Ju Es openu, a ove godine na Australijan openu i Rolan Garosu.

"Mislim da Serena ima najveće šanse da to uradi. Ona je veliki šampion. Uvek se trudi da pronađe dobru formu za najvažnije poene. Videćemo. Mislim da je zaista na dobrom putu", rekla je Kvitova, preneli su britanski mediji.

U poslednjih 19 godina nijedna teniserka, ne računajući Serenu i njenu sestru Venus, nije uspela da odbrani titulu na Vimbldonu. Druga teniserka sveta Kvitova je osvojila Vimbldon dva puta, 2011. i 2014. godie.

Kvitova je ove sezone pobedila Serenu Vilijams na turniru u Madridu i osvojila trofej, a napravila je pauzu i propustila Indijan Vels i Majami, kako bi se dobro pripremila za grend slem turnire.

"Mislim da mnogi sportisti žele da naprave pauzu, ali to ne urade. Ali, osećam se bolje nego ranije. Srećna sam što sam se vratila na teren, da igram tenis, što zaista volim. To je važno. Donela sam tešku odluku kada sam rešila da propustim dva velika turnira u martu, ali mi je drago zbog toga", rekla je ona.

Kvitova će u utorak početi odbranu titule duelom s Holanđankom Kiki Bertens.

"Propustila sam nekoliko dana treninga zbog prehlade ali nadam se da ću biti potpuno spremna za taj duel", rekla je Kvitova.

B92

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: