LE: Roma u Firenci, Inter na Vukove

Svetski sport - Petak 27.02.2015 - 14:05

U Nionu je obavljen žreb za osminu finala Lige Evrope, a derbiji kola su dueli Volfsburg – Inter, Viljareal – Sevilja i Fiorentina Roma.

 Osmina finala LE Osmina finala LE

Preostali parovi su Everton – Dinamo Kijev, Dnipro – Ajaks, Zenit Sankt Peterburg – Torino, Klub Briž – Bešiktaš i Napoli – Dinamo Moskva.

Prema odluci UEFA, ukrajinski i ruski klubovi ne mogu da se sastanu u ovoj fazi takmičenja zbog sveukupne političke situacije i odnosa dveju zemalja, pa su izvučeni prvi iz posebnih šešira.

U preostalih šesnaest ekipa u najmasovnijem evropskom takmičenju nalazi se pet bivših osvajača – Inter (1991, 1994, 1998), Napoli (1989), Ajaks (1992), Zenit Sankt Peterburg (2008) i aktuelni osvajač Sevilja (2006, 2007, 2014).

Osmina finala Lige Evrope:

Everton – Dinamo Kijev
Dnipro Dnje – Ajaks
Zenit – Torino
Volfsburg – Inter
Viljareal – Sevilja
Napoli – Dinamo Moskva
Klub Briž – Bešiktaš
Fiorentina – Roma

Prvi dueli igraju se 12. marta, dok su revanši na programu sedam dana kasnije. Finale Lige Evrope igra se 27. maja na Nacionalnom stadionu u Varšavi.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: