London: Rodžerov revanš Raoniću

Svetski sport - Nedelja 09.11.2014 - 22:41

Drugi teniser sveta Rodžer Federer pobedio je Miloša Raonića sa 6:1, 7:6 (7-0) u prvom kolu B grupe završnog Mastersa u Londonu.

Beta/AP Beta/AP

Federer je bio superioran u prvom setu, u drugom je spasao set loptu, da bi dominantnom igrom u taj brejku došao do trijumfa i revanša Raoniću za nedavni poraz u Parizu.

U drugom meču grupe Nišikori je savladao Marija sa 6:4, 6.4.

Raonić je stegnuto počeo svoj debitantski meč na Mastersu i već u drugom gemu posle dva nerezonska izlaska na mrežu suočio se sa tri vezane brejk lopte.

Kanađanin je dve spasao, činilo se da je i treću, ali je Federer zatražio čelendž posle servisa rivala i ispostavilo se da je u pravu. Poen se ponovio, a Švajcarac je napravio brejk i poveo sa 2:0.

Tada je prvi set rešen, do kraja je Rodžer lako dobijao svoje gemove i napravio još jedan brejk za ubedljivih 6:1.

Drugi set bio je mnogo uzbudljiviji – prvi je do brejk lopte došao Federer u trećem gemu, ali ju je Raonić anulirao snažnim servisom. Potom je Rodžer spasavao dve brejk lopte u gemu u kojem je imao 40:0, a onda je Raonić spasao novu brejk loptu u šestom gemu.

Momak rođen u Podgorici igrao je mnogo odlučnije, počeo je da pogađa i bekhendom, a osim brejk lopti, propustio je i nekoliko polušansi. Pri rezultatu 6:5 Raonić je došao do set lopte, ali je Rodžer odlično odservirao i ubrzo izborio taj brejk.

Počelo je Miloševom greškom iz forhenda, a potom se njegova igra potpuno raspala – napravio je duplu grešku za 0:4, a do kraja taj brejka nije uzeo ni poen.

Federer, koji je šest puta slavio na završnom Mastersu, meč je okončao sa 24 direktna poena i 14 grešaka, dok je Raonić imao 29 vinera i 24 greške.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: