LŠ: Arsenal prvi put nije slavio

Svetski sport - Sreda 20.08.2014 - 06:04

Posle prvih pet mečeva plej-ofa za Ligu šampiona i dalje je sve otvoreno, Arsenal prvi put nije slavio, dok je Bajer najbliži eliti.

BETA/AP BETA/AP

Arsenal je imao mnogo sreće u Istanbulu, u finišu je imao i igrača manje i gol šansu, ali je igrao 0:0 sa Bešiktašem.

U derbiju dana Napoli je i pored slabe predstave izborio 1:1 sa Atletik Bilbaoom, dok je Bajer Leverkuzen u spektaklu u Kopenhagenu nakon dva preokreta slavio 3:2. Steaua je jedva stigla do 1:0 nad Ludogorecom, dok se Salcburg ispromašivao te na kraju dobio Malme samo 2.1.

ISTANBUL: Arsenal je u Tursku došao sa maksimalnim učinakom od 12 pobeda u prethodnim kvalifikacionim mečevima, ali je ovaj put omanuo. Imale su "tobdžije" mnogo sreće na Bosforu, već prilikom početnog udarca Demba Ba pogađa prečku sa 50 metara uz malu pomoć Vojčeka Šćesnog, koji ga potom još dva puta osujećuje u gol šansi. U poslednjih deset minuta Arsenal je strepeo jer je Milorad Mažič isključio Arona Ramzija, ali u nadoknadi vremena Aleks Okselejd-Čemberlen umalo nije šokirao 70.000 Turaka. Međutim, nije imao dovoljno sreće, pogodio je stativu.

NAPULJ: Atletik Bilbao je sjajno odigrao sat vremena u Italiji, potpuno nadigrao favorizovani Napoli, te posle lepe akcije poveo krajem prvog poluvremena golom Muniaina. Međutim, u poslednjih pola sata Napoli se budi, te zahvaljujući trenutku inspiracije Gonsala Iguaina stiže do izjednačenja. U finišu meča golman Bilbaa Gorka Iraisos sprečava domaćina da stigne do preokreta.

KOPENHAGEN: Meč večeri odigran je u Danskoj, svih pet golova postignuto je u prvom poluvremenu, Bajer je rano poveo, već do 12. minuta Kopenhagen izjednačio, ali Nemci boljom igrom u nastavku prave novi preokret i nose pobedu u Leverkuzen. U drugom poluvremenu su imali nekoliko šansu za veću prednost, ali se istakao golman Kopenhagena Anderson.

SALCBURG: Red Bul je imao šansu da napuni mrežu Malmea i već u Austriji reši ovaj dvomeč, ali je na kraju surovo kažnjen za brojne promašaje. Salcburg je imao solidnih 2:0, ali je tokom prvog poluvremena Žonatan Sorijano čak tri puta pogađao okvir gola, a u nastavku još jednom i jedan njegov saigrač. Na kraju, u nadoknadi vremena veliku grešku prave golman i štoper Red Bula, te Forsberg donosi povoljan rezultat Malmeu za revanš.

BUKUREŠT: U regionalnom derbiju Steaua je u potpunosti nadigrala Ludogorec koji se odlično branio u Rumuniji, a najviše zahvaljujući golmanu Vladislavu Stojanovu je imao aktivan rezultat do same završnice. On je, naime, odbranio penal Aleksandru Čipčijuu, koji je imao još nekoliko dobrih prilika, da bi konačno dva minuta pre kraja uspeo da savlada Bugarina za minimalnu prednost Steaue pred revanš u Razgradu za sedam dana.

Plej-of za LŠ:
Kopenhagen (Danska) – Bajer Leverkuzen (Nemačka) 2:3 (2:3)
Jergensen 9, Amartej 12 – Kisling 5, Belarabi 31, Son 43
Napoli (Italija) – Atletik Bilbao (Španija) 1:1 (0:1)
Iguain 68 – Muniain 41
Salcburg (Austrija) – Malme (Švedska) 2:1 (1:0)
Šimer 16, Sorijano 54 – Forsberg 90+1
Steaua (Rumunija) – Ludogorec (Bugarska) 1:0 (0:0)
Čipčiu 88
Bešiktaš (Turska) – Arsenal (Engleska) 0:0

Sreda:
Olborg (Danska) – APOEL (Kipar)
Lil (Francuska) – Porto (Portugal)
Maribor (Slovenija) – Seltik (Škotska)
Slovan Bratislava (Slovačka) – BATE (Belorusija)
Standard Lijež (Belgija) – Zenit (Rusija)

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: