LŠ: Kurtoa, Ivanović spasli Čelsi

Svetski sport - Sreda 18.02.2015 - 05:39

Prva dva meča osmine finala LŠ završena su bez pobednika, PSŽ i Čelsi su igrali 1:1, a Šahtjor i Bajern bez golova.

Beta/AP Beta/AP

Čelsi je bio podređen u Parizu ali je akcijom defanzivaca i golom Ivanovića poveo deset minuta pre poluvremena. Kavani je izjednačio u desetom minutu nastavka, a Tibo Kurtoa je spasao Čelsi poraza.

U ledenom Lvovu Šahtjor je odoleo pritisku Bajerna iz prvih pola sata, posle uspostavio ravnotežu, da bi u poslednjih 25 minuta propustio da iskoristi isključenje Šabija Alonsa. Revanši su za dve nedelje.

Čelsi je potpuno nadigrao u Parizu, tim Žozea Murinja je samo jednom šutirao u okvir gola domaćina, ali mu je to ipak bilo dovoljno da povede deset minuta pre kraja prvog poluvremena, a posle akcije defanzivaca.

Teri je ubacio loptu, Kejhil odigrao spektakularan pas petom na peterac, gde je Branislav Ivanović skočio i glavom savladao Sirigua za svoj sedmi gol u Ligi šampiona.

Pre i posle tog trenutak PSŽ je kontrolisao ritam i pretio, uglavom šutevima glavom, ali je Tibo Kurtoa bio siguran na golu Čelsija. Sve do 54. minuta kada Edinson Kavani beži Kejhilu i centaršut Matuidija ubacuje u mrežu.

U nastavku meča PSŽ je bio još opasniji, ređale su se šanse Ibrahimovića i Kavanija, ali su Kurtoa doneli gostima pozitivan rezultat pred revanš u Londonu.

Mnogo manje uzbuđenja viđeno je u Lavovu, Bajern je krenuo furiozno i terorisao domaćina u prvih 20 minuta, Arjen Roben je bio nezaustavljiv, ali je Tomas Miler propustio dve dobre šanse.

Šahtjor u nastavku neutrališe Robena, žestokim startovima na sredini terena izaziva nervozu kod rivala, te lakše parira Bavarcima. 25 minuta pre kraja dobija šansu da prvi put posle 35 godina savlada neki nemački tim jer je Šabi Alonso dobio crveni karton.

Međutim, sa Luizom Adrijanom u Botangovom džepu, te "odsečenim" Daglasom Kostom, Šahtjor nije uspeo nijednom da zapreti Manuelu Nojeru.

Liga šampiona, 1/8 finala:
Pari Sen Žermen – Čelsi 1:1 (0:1)
Kavani 54 – Ivanović 36

PSŽ: Sirigu – Maksvel, Makrinjos, Silva, Van der Vil – Luiz, Matuidi, Verati – Kavani, Laveci (Pastore 81'), Ibrahimović
Čelsi: Kurtoa – Aspilikueta, Teri, Kejhil, Ivanović – Ramires, Matić – Fabregas (Oskar 83'), Vilijan (Kvadrado 79'), Azar – Kosta

Šahtjor Donjeck – Bajern Minhen 0:0

Šahtjor: Pjatov – Ševčuk, Rakitski, Kučer, Srna – Fred, Fernando – Tajson, Daglas Kosta (Marlos 78') – Tešeira, Luiz Adrijano
Bajern: Nojer – Alaba, Boateng, Rafinja – Bernat, Alonso, Švajnštajger – Riberi, Roben, Gece (Levandovski 75')– Miler (Badštuber 70')

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: