LŠ: Minimalac Maribora, poraz Sarajeva

Svetski sport - Sreda 15.07.2015 - 09:46

Šampioni bivših jugoslovenskih republika imali su polovičan učinak u utorak uveče u prvim utakmicama drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Utakmica u Sarajevu bez nereda. Foto: Beta/Svein Ove Ekornesvag/NTB Scanpix via AP Utakmica u Sarajevu bez nereda. Foto: Beta/Svein Ove Ekornesvag/NTB Scanpix via AP

Maribor je pobedio Astanu sa 1:0, dok je šampion Bosne i Hercegovine poražen na svom terenu od Leha iz Poznanja.

Junak trijumfa slovenačkog kluba na stadionu “Ljudski vrt” bio je Marko Šuler u petom minutu, koji se postarao da njegov tim ima prednost pred gostovanje u Kazahstanu.

Sarajevo će imati težak posao, gotovo nemoguć, u revanšu, pošto Leh iz glavnog grada BiH nosi prednost od dva gola koje su postigli Kasper Hemelejnen i Denis Tomala.

Duelu u Sarajevu prethodili su neredi navijača, ali je utakmica, srećom, protekla bez većih incidenata, pošto su važile posebne mere prilikom ulaska i obezbeđenja gostujućih navijača.

Od ostalih klubova iz okruženja, Steaua i Videoton su ostvarili pobede na gostovanju, dok je Vardar igrao bez golova sa APOEL-om na Kipru. Videoton je sa 1:0 pobedio Nju Seints, dok je Steaua slavila sa 2:0 protiv Trenčina.

Najubedljiviji trijumf večeri ostvario je Molde, koji je sa 5:0 pobedio Pjunik, a u jednom od derbija kvalifikacija Hibernijans je bio bolji od Makabija, koji sa klupe vodi Slaviša Jokanović, sa 2:1.

Revanš mečevi se igraju narednog utorka i srede.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: